Superiorii episcopului de Husi au vazut imaginile neblurate in care apare alaturi de un barbat: "18 minute de lucruri urate"

×
Codul embed a fost copiat

Dupa scandalul murdar in care este personaj principal, episcopul de Husi, Corneliu Barladeanul, ar putea fi caterisit.

Aceasta este concluzia reprezentantilor Mitropoliei Moldovei, care au vizionat filmarea in care el apare in ipostaze compromitatoare alaturi de un barbat. 

Preotii de la Mitropolie au vazut inregistrarea integrala si au precizat ca persoana din imagini seamana la chip si la voce cu ierarhul de la Husi. Un referat a fost trimis deja la Patriarhie, iar sinodul permanent se va intruni dupa 15 august.

Reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, superiorii directi ai episcopului Corneliu Barladeanul, au vazut luni imaginile compromitatoare, neblurate.

Un preot a vizionat tot filmul de 18 minute si a ascultat ce vorbeau cele doua personaje, iar concluzia sa este ca unul dintre barbati are vocea episcopului de Husi. Oricum, el califica imaginile drept "spurcaciuni".

Citește și
episcop Husi
Soarta Episcopului Husilor, care apare intr-o inregistrare indecenta, decisa de Sfantul Sinod. BOR spune ca nu e trucata
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Marian Timofte, purtator de cuvant MMB Iasi: "Sunt lucruri urate pe acea inregistrare, in contradictie totala cu morala crestina, iar personajele pe care le-am vizionat acolo - unul dintre personaje pare a fi episcopul Husilor, chipul seamna cu episcopul Husilor. Daca imaginile pe care le-am vazut astazi sunt reale, cu siguranta episcopul de Husi va fi caterisit."

In imagini s-a vazut clar cum unul dintre personaje imbratiseaza un alt barbat, il saruta si il mangaie. Cei doi ajung apoi la acte mult mai intime.

Aceste imagini constituie o proba extrem de grava impotriva episcopului, iar referatul Mitropoliei Moldovei a fost trimis deja la Patriarhie. Chiar daca imaginile se pare ca au o vechime de circa 10 ani, acest lucru nu stirbeste din gravitatea faptelor comise.

Marian Timofte, purtator de cuvant MMB Iasi: "Inregistrarea are 18 minute... se aud voci, nu sunt foarte clare, vocea, de asemenea, pare a fi a lui. Chiar daca ar fi savarsite cu ani in urma, un asemenea comportament si asemenea fapte sunt incompatibile cu slujirea clericala."

Pe de alta parte, reprezentantii Episcopiei Husi declara in continuare ca imaginile sunt trucate.

Preot Cosmin Gubernat, consilier Episcopia Husi: "Prea sfintitul sustine ca materialele nu sunt reale si asteapta expertiza tehnica a institutiilor abilitate."

Localnicii din Husi spun ca daca se dovedeste ca episcopul este vinovat, trebuie sa se retraga.

"Sa nu mai slujeasca. Noi ne ducem la biserica sa ne spovedim si ei ne spurca mai rau. Asta e. Spun adevarul" - spune o femeie.

"Nu imi vine sa cred de parintele ca ar fi facut asa ceva. Daca se va dovedi, e responsabil pentru faptele lui" - spune alta localnica.

Urmeaza ca, la Bucuresti, un sinod permanent sa ceara o expertiza a filmarii si abia dupa aceea se va discuta pedepsirea episcopului. El ar putea fi caterisit sau ar putea fi trimis ca simplu calugar, la o manastire.

Reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei au vorbit astazi despre caterisire in cazul episcopului de Hsi care apare in filmarea erotica impreuna cu un alt barbat.

Aceasta pedeapsa inseamna pierderea dreptului episcopului de a sluji, de a sfinti si de a tine predici in biserica. El ar putea deveni un simplu calugar, se va putea integra intr-o manastire si va intra sub ascultarea unui staret.

In ce priveste ancheta, preotii Mitropoliei spun ca in perioada urmatoare vor incepe cercetarile si la Seminarul Teologic de la Husi, loc de unde se pare ca provenea barbatul care apare in inregistrare alaturi de episcop.

Din cate se pare, imaginile au fost filmate in urma cu circa 10 ani. Corneliu Barladeanul avea atunci 8 ani vechime in functia de episcop.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Inregistrarea obscena cu episcopul Husilor va fi vizionata de Mitropolie abia luni.
Inregistrarea obscena cu episcopul Husilor va fi vizionata de Mitropolie abia luni. "Nu pot face asta inainte de Liturghie"

Reprezentantii Mitropoliei Moldovei vor viziona abia luni inregistrarea indecenta in care apare episcopul Husilor, Corneliu Barladeanu, si care a fost deja vazuta de cei de la Patriarhie

Soarta Episcopului Husilor, care apare intr-o inregistrare indecenta, decisa de Sfantul Sinod. BOR spune ca nu e trucata
Soarta Episcopului Husilor, care apare intr-o inregistrare indecenta, decisa de Sfantul Sinod. BOR spune ca nu e trucata

Episcopul Husilor, Corneliu Barladeanul, este unul dintre cei doi protagonisti ai filmului deocheat dat publicitatii de tabloide, a confirmat vineri seara purtatorul de cuvant al Patriarhiei.

Preotul care apare in inregistrarea indecenta este Episcopul Husilor. Enoriasa:
Preotul care apare in inregistrarea indecenta este Episcopul Husilor. Enoriasa: "M-a scarbit. Era hapsan"

Episcopul Husilor, Corneliu Barladeanul, este unul dintre cei doi protagonisti ai filmului deocheat dat publicitatii de presa tabloida.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.