Stapani inconstienti. Un amstaff i-a sfasiat mana unui bucurestean

17-03-2011 17:45

Un bucurestean a fost atacat de un caine din rasa Amstaff. Animalul, care este considerat extrem de periculos, i-a sfasiat mana si l-a muscat de corp.

Acest lucru a fost posibil pentru ca stapana lui a dat dovada de incostienta si nu i-a pus botnita, desi este obligata prin lege. Nici macar in lesa nu-l tinea. Si nu este singura careia nu-i pasa de trecatori.

"A sarit gardul si a sarit la mine direct, m-a muscat de mana, l-am lovit in piept ca sa scap, apoi la mine a sarit din nou,m-a apucat de piept", povesteste victima.

In ciuda ranilor, Ion Baban se poate considera norocos ca a scapat doar cu atat. Un amstaff are o forta incredibila. Iritat ca trecatorul plimba un alt catel, a atacat initial animalul. Omul si-a luat companionul in brate, dar a ramas fara aparare. Martorii spun ca, desi se afla la 10 metri distanta, stapana nu a reactionat. Tanara care avea in grija cainele a fugit. Stie ca toata vina ii apartine. Politistii incearca sa o gaseasca.

Amstaff poate intra in categoria cainilor antrenati pentru lupte.

In mod suprinzator, in Capitala, in tot anul trecut, Politia a amendat doar 16 proprietari de caini pentru ca nu ii tineau in lesa si cu botnita. Peste tot in parcuri gasesti oameni care ignora masurile elementare de protectie. Legea prevede ca toti cainii periculosi sa fie inregistrati la politie. In Capitala aveam 310 de exemplare din categoria 1, iar din a doua, 1084.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO