Singura contraindicație categorică a vaccinului anti-Covid. Precizările medicului Virgil Musta

24-01-2021 11:38


Patru județe din România duc greu lupta cu Covid-19. Avertismentul medicului Virgil Musta

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, a explicat că vaccinul anti-Covid are contraindicații pentru mai multe categorii de persoane, însă una singură este categorică.

Serul nu este recomandat persoanelor cu reacție alergică severă la componentele vaccinului, în special la polietilen glicol, a spus medicul, potrivit Radio Timișoara.

„Contraindicații relative prezintă cei care au în antecedente șoc anafilactic sau reacții alergice severe sau care la prima doză au prezentat o reacție alergică, este recomandabil să se ia legătura cu medicul alergolog pentru a lua decizia comună. Mai sunt precauții care trebuie luate la cei cu tratament anticoagulant și mai este o contraindicație relativă și anume persoane cu infecție febrilă, ceea ce înseamnă febră peste 38,5 grade. Acestea ar fi recomandabil să amâne vaccinarea până după trecerea puseului febril”, spune medicul Virgil Musta.

Vezi AICI prospectul vaccinului anti-Covid Pfizer/BiNTech.

Patologiile pentru care se recomandă vaccinarea sunt multiple, mai explică medicul timișorean.

“Cei mai importanți sunt pacienții diabetici, pacienții cu obezitate și cu boli cronice cardiovasculare, boli cronice pulmonare, pacienții cu infecție HIV, cu ciroză hepatică sau cu insuficiență renală. Toate aceste patologii reprezintă indicație de vaccinare pentru că reprezintă factori de risc în evoluția bolii în cazul infecției cu SARS-CoV-2”, mai spune medicul Virgil Musta.

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO