Singura companie care operează în România cu Boeing 737. Măsurile luate pe Otopeni


Ultimul update: Marti 12 Martie 2019 23:28
Data publicarii: Marti 12 Martie 2019 23:16
Categorie: Stiri actuale
otopeni

Potrivit Companiei ”Aeroporturi” București, Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei (EASA) a emis două directive: o directivă de urgenţă privind navigabilitatea şi o directivă de siguranţă.

 

”Prin directiva de urgenţă de navigabilitate a impus suspendarea operaţiunilor de transport aerian comercial ale celor două modele de Boeing 737 (Max 8 şi Max 9) pe teritoriul Uniunii Europene, iar prin directiva de siguranţă au fost interzise zborurile comerciale cu cele două tipuri de aeronave Boeing anterior specificate spre, din şi deasupra spaţiului aerian al Uniunii Europene”, precizează compania într-un comunicat.

Astfel, în România, zborurile cu aeronave Boeing 737 Max 8 şi Boeing 737 Max 9 au fost suspendate, pe o perioadă nedeterminată, începând cu ora 21.00 (ora locală) a zilei de 12 martie 2019, atât în spaţiul aerian naţional cât şi pe aeroporturi, urmând directivele EASA.

În aceste condiţii, zborul FZ 1796 companiei Fly Dubai, care urma să decoleze către Dubai luni seară, la ora 23.30, a fost anulat. Pentru cei 60 de pasageri ai cursei, compania aeriană a reprogramat un zbor în 13 martie şi a asigurat cazarea la hotel.

Compania Fly Dubai este singura care operează regulat cursele către Bucureşti cu aeronave din seria B737 Max.
 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO