Secretarul de stat din MT Valentin Preda, demis de Victor Ponta, dupa ce a fost ridicat de DNA


Ultimul update: Vineri 22 Februarie 2013 00:53
Data publicarii: Marti 19 Februarie 2013 11:27
Categorie: Stiri actuale

Secretarul de stat Valentin Preda a fost ridicat, marti, de procurorii DNA, din fata Ministerului Dezvoltarii, au declarat pentru MEDIAFAX oficiali din Ministerul Transporturilor (MT).

Potrivit unor surse judiciare, secretarul de stat Raducu Valentin Preda ar fi fost ridicat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie intr-un caz in care se fac cercetari privind posibile fapte de coruptie legate de anumite contracte.

Raducu Valentin Preda este secretar de stat la Ministerul Transporturilor din mai 2012, anterior el fiind, din ianuarie 2010, consilier al primarului Constantei.

Premierul Victor Ponta l-a demis pe Valentin Preda din postul de secretar de stat in Ministerul Transporturilor, dupa ce acesta a fost ridicat de procurorii DNA din fata Ministerului Dezvoltarii, au declarat agentiei MEDIAFAX surse oficiale.

"Premierul a decis sa il demita pe Valentin Preda din postul de secretar de stat", au declarat sursele.

Preda a fost membru in Consiliul de Administratie al CN Administratia Porturilor Maritime Constanta (mai 2010 - mai 2012), director la SC RO-DE Parteners SRL (noiembrie 2009 - ianuarie 2010), secretar de stat la Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (februarie - octombrie 2009), inspector de specialitate la Autoritatea Navala Romana (noiembrie 2002 - ianuarie 2009), ofiter de port la Inspectoratul de Stat al Navigatiei Civile - Capitania Zonala Constanta (iunie1993 - noiembrie 2002) si personal navigant la Compania de Navigatie Navrom, Romline Constanta (iunie 1989 - iunie 1993).

Preda a absolvit Facultatea de Drept si Administratie Publica Constanta din cadrul Universitatii "Spiru Haret" (2011), Academia Navala "Mircea cel Batran" (2003), Facultatea de inginerie si management agroturistic - Bioterra din cadrul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti (2000), potrivit CV-ului postat pe site-ul Ministerului Transporturilor.

VIDEO PROTVPLUS.RO