Schema prin care un spaniol racola romani pe "Henri Coanda". Le promitea o slujba in aeroport


Ultimul update: Luni 12 August 2013 06:52
Data publicarii: Vineri 09 August 2013 19:28
Categorie: Stiri actuale

Sub pretextul ca ii va ajuta sa obtina locuri de munca intr-o companie aeriana, un spaniol racola romani direct din aeroportul international ''Henri Coanda'' si le cerea diferite sume de bani.

Naivi, 8 oameni i-au cazut in plasa. Politistii de frontiera au intrat insa pe fir si intr-o saptamana l-au prins in flagrant. Barbatul a fost retinut pentru inselaciune.

Activitatea barbatului spaniol in aeroportul Henri Coanda a inceput in urma cu cateva saptamani.

Barbatul racola in special cetateni romani care veneau din Spania sau care plecau catre destinatiile de acolo. Le promitea locuri de munca in aeroportul international Henri Coanda, pentru o companie aeriana.

Mai exact dupa ce aveau o prima discutie in aeroport, barbatul se intalnea cu doritorii de mai multe ori, la inceput pentru interviu, iar apoi pentru completarea diferitelor formulare in vederea semnarii contractului.

Ca sa nu trezeasca suspiciuni, la inceput le cerea sume mici de bani, spunea el, pentru intocmirea documentatiei, 8 romani au fost pacaliti cu sume intre 70 si 130 de euro.

Politistii de frontiera au aflat despre inselaciune si au inceput cercetarile.

Barbatul de 40 de ani a fost retinut. Politistii au aflat ca in luna iulie autoritatile spaniole au emis pe numele suspectului un mandat european de arestare. Acesta fusese condamnat la 6 ani de inchisoare pentru fals, deturnare de fonduri si inselaciune.

VIDEO PROTVPLUS.RO