Scandalul "profesorului de la Jean Monnet" ii lasa pe elevii de gimnaziu si liceu fara excursii

Ultima actualizare: 19-03-2012 16:12

Liceul Jean Monnet nu mai poate organiza excursii pentru clasele V-XII, profesoara de religie care a fost in excursia de la Predeal a fost atentionata cu "nota observatorie", iar elevii care au avut un comportament necorespunzator vor fi sanctionati.

O comisie de ancheta din cadrul Liceului "Jean Monnet" din Capitala a analizat faptele care s-au petrecut in excursia organizata in 28-30 octombrie la Predea, in urma careia o eleva a depus plangere impotriva profesorului de sport, acuzandu-l ca a violat-o.

Potrivit Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), ca urmare a incidentului petrecut in excursia organizata la Predeal, in care au fost implicati profesorul de educatie fizica si o eleva a Liceului Teoretic "Jean Monnet", au fost luate mai multe masuri care au vizat atat elevii, cat si profesorii care nu au respectat regulamentul scolar.

Comisia de ancheta a luat act de demisia profesorului de sport.

Totodata, a hotarat retragerea dreptului de a organiza excursii cu elevii profesoarei de religie, aceasta fiind atentionata cu "nota observatorie".

"In plus, elevii care au savarsit abateri in excursia de la Predeal vor fi sanctionati conform reglementarilor legale in vigoare si a fost sistata organizarea oricarei excursii la nivelul claselor V-XII din cadrul liceului", se arata intr-un comunicatul de presa al ISMB.

Comisia a inaintat raportul Consiliului de administratie al liceului, care a dispus elaborarea unor reguli noi privind organizarea si desfasurarea excursiilor si taberelor scolare.

"Plecand de la evenimentul regretabil din excursia de la Predeal, conducerea liceului a realizat si un plan de masuri pentru evitarea pe viitor a unor astfel de incidente. Aspectele privind comportamentul domnului profesor de educatie fizica participant la excursie si a elevei implicata in incident, sunt de competenta institutiilor specializate in cercetarea acestui caz. Dupa finalizarea anchetei aflate in desfasurare, de catre organele competente, vor fi luate la nivelul liceului masurile care se impun", a precizat ISMB.

O eleva de la Liceul "Jean Monnet" s-a prezentat, in 3 noiembrie, la Sectia 1 Politie insotita de parinti si a depus plangere impotriva profesorului de sport Dan-Octavian Visan, acuzandu-l ca a violat-o, in timpul unei excursii la Predeal.

Dan-Octavian Visan a fost retinut de procurori, insa Judecatoria Sectorului 1 a dispus cercetarea lui in libertate. Procurorii au contestat decizia, recursul urmand sa fie judecat de Tribunalul Bucuresti in 18 noiembrie.

Tatal elevei de la "Jean Monnet" care acuza ca a fost violata de profesorul de sport se declara nemultumit de incadrarea juridica gasita de procurori pentru presupusa fapta a dascalului, aceea de acte sexuale cu un minor, si afirma ca va lupta pentru ca acuzatia sa fie cea de viol.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO