Scandal uriaș în Biserică. Înregistrări revoltătoare cu un episcop

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Sebastian Paşcanu, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, este în centrul unui scandal uriaş după ce în spaţiul public au apărut înregistrări revoltătoare.

PreaSfinţitul Părinte îi îndeamnă pe preoţi să facă reclamă firmei de pompe funebre înfiinţată de Episcopie, în detrimentul serviciilor private. Slujitorii Domnului primesc indicaţii clare să abordeze clienţi bolnavi, aflaţi în prag de moarte.

"Problema morţilor este o treabă bisericească" şi de aceea nu ar trebui ca alţi oameni să se ocupe de înmormântări, explică Pașcanu. Patriarhia Română a refuzat să comenteze acest caz.

"Episcopia noastră are şi ea servicii funerare: "Aici aveţi numerele de telefon, aveţi preţurile, etc., etc. V-aş ruga să apelaţi la ale noastre pentru că, aşa cum ştiţi, există mult mai multe firme de servicii funerare".

Acesta este mesajul Episcopului Slatinei şi Romanaţilor, Sebastian Paşcanu pentru preoţii din subordinea sa. Mai mult decât atât, le spune şi cu cine să vorbească despre această afacere, ca să aibă succes. Clienţii potriviţi sunt cei bolnavi, aflaţi în prag de moarte.

"Să nu le daţi la biserică pentru că dacă ştie că mama e sănătoasă şi mai trăieşte încă cinci ani, uită de el. Daţi-le celor care credeţi că au timpul cel mai apropiat de ceea ce-i aşteaptă. Vă gândiţi fiecare câte aţi vrea, aveţi o geantă specială, în aceea să le puneţi."

PreaSfinţitul Părinte le-a promis apoi că vor fi răsplătiţi dacă fac reclamă.

"De ce să o facă ţiganii? De ce să o facă afaceriştii? Când o poate face biserica. Problema morţilor este o treabă bisericească. De vreme ce-i slujim, de ce să nu începem încă din ziua decesului să-i slujim şi să-i îngrijim şi să ne ocupăm de toată treaba aceasta."

După apariţia înregistrării în spaţiul public Episcopia explică totul printr-un comunicat.

"Nu vedem nicio incompatibilitate între slujirea semenilor noştri vii şi a celor morţi, fie sub această formă."

Proprietarii firmelor de pompe funebre sunt revoltaţi şi consideră că biserica le face concurenţă neloială, în condiţiile în care oricum nu plăteşte taxe şi impozite statului.

Iliuță Marin, proprietar firmă de pompe funebre: "Preotul e cel care intra în contact cu muribundul prima dată. Şi domne când îţi spune preotul că trebuie să faci, până la urmă şi el are dispoziţie, nu poţi decât să îl asculţi. Nu poţi să îl refuzi, că ai nevoie să îţi facă pomenirea de 6 săptămâni, până la 7 ani tot ai nevoie de sfinţia sa."

"Înţelegem îngrijorarea firmelor aşa-zis concurente, dar le încredinţăm că nu facem altceva decât să uzăm de aceleaşi drepturi pe care legislaţia în vigoare le oferă tuturor”, a transmis Episcopia Slatinei și Romanaților.

Potrivit pliantului, firma de pompe funebre a bisericii are cele mai avantajoase oferte şi pachete de servicii.

Reprezentanţii Patriarhiei Române nu vor să comenteze această poveste.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO