Scandal in mitropolia Banatului. Un episcop e acuzat ca a obligat enoriasii sa doneze bani

Ultima actualizare: 28-02-2013 07:01
Paisie Lugojanul

Tulburare in Mitropolia Banatului: al doilea om in ierarhia bisericeasca din regiune, episcopul vicar Paisie Lugojanul trebuie sa raspunda anchetatorilor intr-un scandal de proportii cu bani europeni.

Vara trecuta cateva angajate de la un centru educational din Deta, care apartine institutiei bisericesti, au depus plangere la politiei impotriva prelatului.

Potrivit anchetatorilor, femeile care l-au reclamat pe episcop la politie sustin ca ar fi fost obligate dea bisericii o parte din salariul primit, drept donatie pentru faptul ca ar fi fost angajate si li s-ar fi oferit un loc de munca.

Cazul a ajuns pe masa procurorilor DNA care au audiat mai multi martori, inclusiv pe angajatele centrului de ingrijire a copiilor defavorizati, construit cu fonduri europene.

Surse din cadrul anchetei spun ca Paisie Lugojanul ar fi trimis in cursul saptamanii trecute un act notarial prin care refuza se dea declaratii in acest dosar. Potrivit acelorasi surse, episcopul nu are calitatea de invinuit, ci doar de martor in acest caz.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO