Sapte muncitori răniți într-o explozie la o secţie de încărcare butelii din Bihor


Ultimul update: Marti 05 Februarie 2019 17:35
Data publicarii: Marti 05 Februarie 2019 07:24
Categorie: Stiri actuale

O explozie puternică a aruncat în aer, luni seară, o hală de îmbuteliere a gazului, din judeţul Bihor.

În deflagraţia, urmată de incendiu, au fost prinşi şapte muncitori, patru dintre ei sunt în stare gravă, cu arsuri pe căile respiratorii.

A fost activat planul roşu de intervenţie şi nu mai puţin de 18 autospeciale au ajuns la locul exploziei pentru a acorda primul ajutor.

În timpul nopţii, răniţii au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Oradea şi urmează, în funcţie de fiecare de caz, să fie transferați, cel mai probabil, la Bucureşti.

Infernul s-a dezlănţuit în jurul orei 22:00, într-o hală de producţie a unei fabrici de îmbuteliere a gazului pentru uz casnic. Explozia puternică, a prins în capcana şapte dintre cei zece muncitori care se aflau înăuntru.

În scurt timp, planul roşu de intervenţie a fost activat, iar salvatorii au stins focul şi în paralel au început să acorde primul ajutor.

Camelia Roșca, purtător de cuvânt ISU Bihor: "Au fost mobilizate 7 echipaje ale SMURD Bihor, o autospecială de prima cercetare şi evaluare chimică, biologică, radiologica şi nucleară, trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 3 autospeciale de prima intervenţie şi comanda, două echipaje ale SAJ şi două autospeciale de transport victime multiple."

Patru dintre cei şapte muncitori au suferit arsuri grave, aşa că au fost intubaţi preventiv şi trasportati la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Oradea, alături de celalate trei persoane care au suferit arsuri de gradele 2 şi 3.

Dr. Hadrian Borcea, şef UPU Oradea: "Patru în stare gravă, cu arsuri la nivelul cailor aeriene superioare şi extremităţii cefalice. Necesită asistare respiratorie şi stabilizare. Ceilalţi trei sunt cu leziuni de gravitate mică şi medie, cu arsuri sub 20 la sută suprafaţa corporală arsă."

Mai mulţi medici din Oradea au fost chemaţi de acasă pentru a le da o mână de ajutor colegilor din spital.

Dr. Teodor Urda, chirurg plastician: "După ce am triat toate cazurile, sunt unele care vor rămâne în spitalul judeţean Oradea şi vor fi tratate aicea, altele, conform protocolului, vor fi trimise în alte centre, cred că la Bucureşti."

Cazul a fost preluat imediat şi de o echipă a inspectorilor în muncă. La rândul lor, pompierii urmează să stabilească de la ce a pornit incendiul. Conducerea fabricii nu a oferit, deocamdată, niciun detaliu.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Un tânăr de 18 ani a pierdut controlul volanului şi a intrat cu maşina într-o staţie de alimentare GPL
VIDEO PROTVPLUS.RO