Acuzații de malpraxis. Pacient plimbat între spitale până când nu a mai putut fi salvat

14-12-2018 17:12


Este anchetă în Gorj, după ce un bărbat de 69 de ani a murit cu zile, spun rudele revoltate. Sosit la spital în Motru, cu degerături puternice, ar fi fost pasat între medici, iar transferul către Târgu Jiu a durat trei zile.

La unitatea din Motru - unde iniţial a ajuns pacientul - lipsea anestezistul, iar doctorii din Târgu Jiu nu au acceptat trei zile transferul. Iar când au fost de acord, era prea târziu. Omul a murit în timpul operaţiei.

Atenţie, urmează detalii care vă pot afecta emoţional!

Pacientul a ajuns la spitalul din Motru, județul Gorj, acum o săptămână. Avea degeraturi la ambele picioare și - susțin rudele lui - ar fi trebuit operat urgent. În momentul internării însă, în unitatea medicală - spun cei din conducere - nu era niciun doctor anestezist și - în lipsa unui astfel de specialist - intervenția chirurgicală nu a fost posibilă.

Fiica bărbatului a cerut atunci să fie dus la Târgu Jiu - dar transferul nu a fost posibil.

Daniela Voinescu, fiica pacientului: "Nu aveau nicio șansă să îl opereze acolo până luni și, de asta, insistența mea era pe transfer."

Cristian Efrim, manager spitalul Motru: "Medicul de gardă a sunat în urgență din Târgu Jiu, a luat legătura cu medicul de gardă, care a spus că primește pacientul doar cu avizul chirurgului de gardă. S-a sunat chirurgul de gardă care a refuzat să primească pacientul."

Pentru că medicii spitatelelor din Motru și Târgu Jiu nu au reușit să se pună de acord, cei de la serviciul de ambulanță nu au vrut să transfere pacientul.

Cristian Efrim, manager spitalul Motru: "Ambulanța trebuie să sosească la solicitare. Noi cum putem să transferăm?”

Jana Prejbeanu, director medical Ambulanța Gorj: "Nu era greu să luăm pacientul, dar unde îl duceam? Pentru că nu a fost acceptului spitalului din Târgu Jiu."

Costinel Popescu, director medical Spitalul de Urgență Târgu Jiu: "Era primit dacă era trimis pe urgență. Să zicem că era un refuz, dar era primit."

Din cauza acestor neînțelegeri, pacientul a fost ținut 3 zile la spitalul din Motru fără să fie operat. Și abia luni - când starea lui era extrem mai gravă - a fost dus la Târgu Jiu.

Daniela Voinescu, fiica bărbatului: "Când am ajuns acolo, tatăl meu era într-o stare avansată de degradare, mirosea puternic. Bănuiala mea este că nu schimbaseră pansamentele."

În sala de operație, inima bărbatului a cedat. Fiica lui a depus plângere la Parchet. În același timp, polițiștii din Gorj au deschis o anchetă.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

VIDEO PROTVPLUS.RO