România va avea un registru naţional al infractorilor sexuali


Ultimul update: Miercuri 15 Mai 2019 13:31
Data publicarii: Miercuri 15 Mai 2019 12:25
Categorie: Stiri actuale

România va avea în premieră un registru naţional al infractorilor sexuali.

Asta după ce Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege iniţiat de independenta Oana Bîzgan, prin care toţi agresorii cercetaţi, judecaţi şi condamnaţi pentru acuzaţii de natură sexuală, inclusiv comise împotriva minorilor, vor fi notaţi în acest registru, astfel încât situaţia lor să fie cunoscută în orice moment. 

Proiectul de lege inițiat pleacă de la date statistice îngrijorătoare. Potrivit acestora, la fiecare 2 ore și jumătate, o femeie este violată, iar un minor este abuzat sexual la 4 zile.

Odată cu adoptarea proiectului de lege se înființează acest registru automatizat de evidență a tuturor infractorilor sexuali. La acest registru vor avea acces autoritățile, pentru a ști cu cine au de a face atunci când sunt confruntate de personaje suspecte, dar mai ales pentru a preveni viitoare agresiuni.

De asemenea, persoanele care sunt condamnate pentru infracțiuni de natură sexuală vor fi obligate, în baza aceluiași act normativ, să anunțe dacă își schimbă domiciliul.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO