Referendum 2012. Traian Basescu spune ca nici sotia sa nu va vota pe 29 iulie

Ultima actualizare: 24-10-2012 20:10
Traian Basescu

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat ca sotia sa, Maria Basescu, i-a spus ca la referendumul din 29 iulie este prima data cand nu-l va urma la sectia de votare, deoarece nici ea nu doreste "sa confirme lovitura de stat" prin votul sau.

"Eu inteleg perfect argumentele PDL, inteleg si argumentele sotiei mele, care spune: «Dragul meu, este prima data cand nu merg cu tine la vot, pentru ca nu vreau sa fiu un cetatean care confirma lovitura de stat. Deci, nu ma amesteca in treaba asta, oricat mi-as dori un rezultat bun", a spus Basescu, la RRA.

Pe de alta parte, el a aratat ca personal va merge la vot duminica, deoarece in calitatea sa de presedinte ales al Romaniei are datoria de a respecta institutiile statului, iar referendumul este o institutie prevazuta in Constitutie.

"Ca presedinte sunt insa in alta situatie, de a respecta institutiile statului. Desi stiam ca este o executie sumara in Parlament, m-am dus in Parlament. Pe 29, o alta institutie fundamentala a statului, referendumul, care este modul de manifestare a suveranitatii poporului, conform Constitutiei, este o alta institutie fundamentala, careia un presedinte ales nu-i poate intoarce spatele, asa ca, din postura de presedinte ales al Romaniei, eu nu pot refuza prezenta intr-o institutie fundamentala a statului roman, cum este referendumul sau Parlamentul sau stiu eu ce alta institutie", a argumentat Basescu.

Traian Basescu declarase si marti seara ca el va merge la vot pe 29 iulie.

"Sigur ca voi merge. Eu voi merge, voi fi printre cei care merg la vot. (...) Fiind un singur votant, atata timp cat nu se mobilizeaza PDL, nu am cum sa schimb", a spus Basescu, la TVR 1, intrebat daca el va merge sau nu la vot.

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat, miercuri, ca indemnul sau catre alegatori este sa nu se prezinte la vot la referendum, dar sa inteleaga de ce el, din postura de presedinte ales al Romaniei, nu poate refuza o institutie fundamentala a statului cum este referendumul.

"Indemnul meu este sa nu se prezinte la vot, dar sa inteleaga de ce eu, ca sef al statului, nu pot refuza o institutie fundamentala a statului roman", a spus Basescu, la RRA.

Basescu declarase marti seara, la TVR1, raspunzand unei intrebari, ca nu face romanilor niciun indemn legat de referendum, iar "fiecare sa procedeze conform constiintei".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO