Recomandările autorităţilor pentru evitarea incidentelor provocate de vântul puternic anunţat în toată ţara


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 24 Octombrie 2018 12:21
Categorie: Stiri actuale
Vânt puternic

Dupa ce ANM a emis Galben și Cod Portocaliu, ce prognozează intensificări ale vântului în toată țara și ninsori în zonele montane, IGSU a dispus unităţilor subordonate luarea măsurilor necesare pentru prevenirea unor situaţii de urgenţă.

Astfel, s-au dispus măsuri de activare a grupelor operative în cele șase județe aflate sub incidența Codului Portocaliu (ISU Caraș-Severin, ISU Dolj, ISU Giurgiu, ISU Olt, ISU Teleorman și ISU Mehedinți) și asigurare a rezervei de personal care să completeze, la nevoie, echipajele de intervenție.

RECOMANDĂRI

Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, facem un apel pentru populația din zonele vizate, ca pe timpul manifestării fenomenelor, să rămână în spații închise care le asigură protecția.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO