Raed Arafat a cerut o ancheta in cazul copilului de 4 ani, mort dupa ce a fost plimbat intre spitale

17-01-2013 18:44


Despartire sfasietoare, la Bistrita. Parintii Antoniei, fetita de 4 ani care a facut septicemie dupa ce-a fost purtata intre spitale, si-au condus la groapa unicul copil.

In tot acest timp, cei trei medici care au consultat-o si au lasat-o, de fapt, sa moara continua sa lucreze.

In urma acestei povesti revoltatoare, secretarul de stat Raed Arafat a cerut personal o ancheta, mai ales ca la Spitalul din Nasaud au mai existat cazuri suspecte.

Cazul Antoniei a indurerat o tara intreaga si a revoltat mii si mii de parinti. Joi, cei dragi si-au luat ramas bun de la ea si i-au asezat zeci de jucarii de plus la capatai.

Fetitei i s-a pus diagnosticul de entorsa, i s-au facut radiografii, dar niciun doctor nu a observat ca avea un hematom. Unii le-au recomandat parintilor sa ii tina comprese, iar un medic a decis sa ii puna Antoniei piciorul in gips. Septicemia avea s-o ucida peste cateva zile.

Joi, la Nasaud, convoiul care a dus-o pe copila spre cimitir s-a oprit si in fata spitalului. Un prieten de familie a asezat un scaunel pe o masina, iar in dreptul lui mesajul: "Ati condamnat-o la moarte!".

Si miercuri, in semn de solidaritate cu parintii Antoniei, atat de greu incercati, mai multe familii au protestat in fata spitalului din Nasaud.

Acum autoritatile trebuie sa faca lumina si in alte cazuri. Parintii Cristinei, de exemplu, o fetita de 11 ani, spun ca viata copilei lor a fost nenorocita tot in spitalul din Nasaud.

In 2006, cand avea 5 ani, mama a dus-o la doctor cu o banala tuse. Spune ca i s-a administrat ampicilina fara ca in prealabil sa vada daca este alergica. In scurt timp a facut soc anafilactic si a ajuns in coma la Cluj. De atunci nu si-a mai revenit.

Copilul cantareste doar 27 de kilograme, nu se misca si este hranita artificial. Mama a renuntat la serviciu ca sa o ingrijeasca, exact ca pe un prunc. In cazul ei, Colegiul Medicilor din Bistrita nu a gasit niciun vinovat.

Vineri, familia Antoniei va depune plangeri si la Colegiul Medicilor si la parchet.

VIDEO PROTVPLUS.RO