Radu Draganescu, secretarul general adjunct al FRB, a murit

Ultima actualizare: 25-02-2013 00:33
Lumanari

Secretarul general adjunct al Federatiei Romane Baschet, Radu Draganescu, a decedat, vineri dimineata, la varsta de 57 de ani, a anuntat forul national.

"FR Baschet anunta cu multa tristete trecerea prematura in nefiinta a celui care a fost secretarul general adjunct, Radu Draganescu. Dupa o lunga si grea suferinta, in care a purtat o lupta nedreapta cu o boala incurabila, Radu Draganescu s-a stins din viata in aceasta dimineata. Dedicat trup si suflet muncii sale, Radu Draganescu a incercat din rasputeri sa castige si cea mai importanta lupta din viata sa, dar, din nefericire, in aceasta dimineata, a cedat in fata destinului!", se arata in comunicatul FRB. Radu Draganescu a fost unul dintre cei mai respectati oficiali din baschetul romanesc.

Nascut in 9 noiembrie, 1955, a absolvit IEFS Bucuresti in 1980 si si-a dedicat viata baschetului, trecand prin toate etapele performantei: jucator, antrenor, secretar federal si secretar general adjunct al FRB. Draganescu a devenit si comisar FIBA, in urma stagiului international din 1996, iar din 2001 a fost nominalizat ca membru in Comisia Tehnica de Tineret a FIBA-Europe.

In ultimii ani, s-a ocupat indeaproape de activitatea tuturor arbitrilor de baschet din Romania, iar din 2011 a fost numit presedinte executiv al Colegiului Central de Arbitri de Baschet. FR Baschet a decis ca la toate meciurile de baschet din acest week-end sa se tina un moment de reculegere in memoria lui Radu Draganescu.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO