PSD a contestat la CCR proiectul de modificare a "ordonanței lăcomiei"

Ultima actualizare: 30-12-2019 17:19
sigla PSD
Inquam Photos/ Octav Ganea

Partidul Social Democrat a depus luni, 30 decembrie 2019, o sesizare de neconstituționalitate împotriva proiectului de modificare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 114/2018 (PL-x nr. 669/2019).

"Sesizarea vizează atât forma proiectului de modificare (faptul că există deja un proiect de aprobare a OUG 114 în procedură legislativă), cât și fondul proiectului (interzicerea cumulului pensiei cu salariul)", se precizează în comunicatul PSD.

"PSD este în principiu de acord cu interzicerea cumulului pensiei cu salariul, dar această reglementare trebuie să se facă în mod legal și constituțional și mai ales după o analiză pe domenii de activitate astfel încât să nu se creeze dezechilibre pe piața forței de muncă", se adaugă în comunicat. 

Pe 23 decembrie guvernul Orban și-a asumat răspunderea pe modificarea OUG 114, cunoscută drept "ordonanța lăcomiei". 

Printre principalele modificări aduse se numără anularea suprataxării companiilor din domeniul energetic, bancar și al telecomunicațiilor precum și interzicerea cumulării pensiei cu un salariu la stat, cu o marjă mare de excepții însă.

Decizia PSD de a ataca modificarea ordonanței la CCR va duce, cel mai probabil, la întârzierea aplicării ei cu cel puțin o lună. 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO