Propagandă mincinoasă înaintea referendumului. Afișul pus pe un bloc din Timișoara

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 24 Septembrie 2018 19:24
Categorie: Stiri actuale

Înainte de referendumul pentru familie, România a fost împânzită de afişe care fac propaganda mincinoasă, potrivit organizaţiilor civice.

Pe unele scrie, de exemplu, că homosexualii vor putea adopta copii, lucru neadevărat, pentru că tema consultării populare nu este aceasta. Activiştii denunţă şi faptul că la slujbele de duminică, în foarte multe biserici, s-a auzit aceeaşi pledoarie privind adopţiile.

De altfel, Consilul Naţional pentru Combaterea Discriminării a primit deja mai multe plângeri şi promite să ia măsuri. Campaniile publice îndreptate împotriva unor grupuri care au o anumită orientare sexuală sunt pedepsite de lege.

Duminică, unii preoţi i-au îndemnat pe credincioşii care au participat la slujba să meargă la vot. Iată un exemplu de la Botoşani.

CAMERA ASCUNSĂ, biserică Botoşani:

"Votul pentru familie. Ca să înlăturăm orice posibilitate de pericol... Este singura şansă să ne apărăm sfinţenia naţiei. Sunt puţini, dar sunt extrem de veninoşi. Dacă ieşim cu toţii, nu ne facem de ruşine, dar dacă nu ieşim, căderea noastră va fi mare."

Cu alte cuvinte, enoriaşilor li se spune că homosexualii reprezintă un pericol. Acelaşi mesaj l-au primit şi cei din Galaţi.

CAMERA ASCUNSĂ, biserică Galați:

"Atât de perfid este diavolul incât a introdus în manualele de-a III-a… Doi bărboşi ţin o fetiţă-n braţe şi întreabă "care-i tata şi care-i mama? Am doi tati şi două mame?"

În Braşov, se fac anchete la mai multe şcoli, după ce profesorii de religie au împărţit pliante şi i-au sfătuit pe copii să îşi convingă părinţii să meargă la referendum.

Consiliul Naţional al Discriminării a primit mai multe reclamaţii şi din cauza unor afişe cu informaţii false privind tema sau consecinţele referendumului..

"Mă întreb eu, cei care promovează iniţiativa de revizuire a Constituţiei nu săvârşesc un păcat prin minciună pe care o promovează şi prin ştirile false pe care le promovează? Unde este etica lor în a induce în eroare cetăţenii, în loc să informeze corect cetăţenii cu privire la iniţiativa, apelează la astfel de tehnici de manipulare", spune reprezentantul Consiliului Naţional al Discriminării.

În centrul Timisoarei, pe un bloc, a apărut în weekend un afiş menit să îi sperie pe oameni. "Dacă nu vii la vot, doi bărbaţi vor putea adopta copilul tău". Abia luni, după mai multe reclamaţii, afişul a fost dat jos.

"Se bazează tocmai pe o campanie a urii şi a fricii, minţind publicul. Induc ideea că persoanele din comunitatea LGBT ar fi o ameninţare la adresa familiei, ceea ce este profund fals. Autotitatile locale au o obligaţie pozitivă, să se asigure că toate mesajele care merg în spaţiu public nu sunt discriminatorii, că nu incită la ura, că nu crează panica şi frică", spune reprezentatul asociației Accept.

Potrivit legii, constituie contravenţie orice comportament manifestat în public, având caracter de instigare, îndreptat împotriva unei persoane sau a unei comunităţi legat de apartenenţa la o categorie defavorizată ori de convingerile, sexul sau orientarea sexuală.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Dragnea spune că nu e mulțumit de o parte din miniștri: ”Sunt nemulțumit. Vorbim după referendum”
Dragnea spune că nu e mulțumit de o parte din miniștri: ”Sunt nemulțumit. Vorbim după referendum”
VIDEO PROTVPLUS.RO
crima spania
Temut criminal român căutat în Spania, prins la Fetești. Ororile pe care le-a comis
LOTO 6 din 49, 21 aprilie 2019. Duminică se pot câștiga aproape 4 mil. de euro
Paştele catolic. Lumea creştină occidentală sărbătoreşte învierea Domnului
Secretul ierburilor mâncate de strămoşii noştri. Ce trebuie făcut înainte de cules
Secretul unei bătrâne din Maramureş, poreclită "Maria Olandeza". Ce plante creşte
Calea Victoriei, transformată în club pentru o seară. Reacția localnicilor
sofer pitesti
Dezastrul făcut de un şofer din Piteşti, după ce a rupt ţeava de gaze. Cât băuse înainte
Florii, tradiţii şi obiceiuri. Ce sărbătorim în Duminica Floriilor
Turiști germani surprinși de viscolul din Munţii Bucegi. Cine i-a salvat
Cum a fost surprins cuplul Iohannis la slujba de Înviere de la Sibiu. Mesajul transmis
Dragnea, despre o posibilă nuntă cu Irina: ”Nici măcar nu știu dacă acceptă”
Accident cu 11 victime în Cluj, dintre care 9 sunt elevi. Planul Roșu, activat