Profesor universitar din Cluj, judecat dupa ce a inchiriat un camin studentesc spectatorilor Untold. Cat a cerut pe noapte

Ultimul update: Joi 03 August 2017 16:29
Data publicarii: Luni 31 Iulie 2017 16:31
Categorie: Actualitate
Untold

Un profesor universitar de la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Cluj Napoca, fost presedinte al Senatului universitatii, a fost trimis in judecata, luni, alaturi de alte cinci persoane.

In 2016 profesorul a rezervat un camin studentesc sub pretextul organizariii unei conferinte - care nu a mai avut loc - si a inchiriat camerele caminului cu 150 de euro pe noapte spectatorilor de la Festivalul Untold, relateaza news.ro.

In acest dosar, procurorii Parchetului Curtii de Apel Cluj au finalizat cercetarile si i-au trimis in judecata pe Vasile Porutiu, pentru delapidare, Ioan Gheorghe Oroian, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la delapidare si pe Alin Avram, Claudiu Popa si Traian Grebenisan, pentru complicitate la delapidare.

Potrivit procurorilor, Ioan Gheorghe Oroian, profesor la USAMV Cluj-Napoca si presedinte al Senatului universitatii, a gasit un pretext pentru a rezerva camerele din Caminul Agronomia II, in perioada 4-8 august 2016, cand la Cluj-Napoca a fost organizat Festivalul Untold, el avand intentia de a inchiria in interes propriu aceste spatii de cazare catre participantii la festival.

“Raportat la faptul ca prima sa functie in cadrul USAMV Cluj-Napoca a fost aceea de administrator de camin, inculpatul (Ioan Oroian) cunostea modul in care puteau fi inchiriate camerele de camin pe timp de vara, motiv pentru care - in calitate de presedinte al Societatii de Protectie a Plantelor Transilvania - a inventat un pretext stiintific in vederea rezervarii spatiului de cazare din Caminul Agronomia II, pe perioada 04 - 08 august 2016, in care s-a organizat Festivalul Untold, cu intentia de a inchiria in interes propriu aceste spatii de cazare catre participantii la festival”, arata procurorii.

Trupa "Vama", spectacol in limba engleza la Festivalul Untold. Tudor Chirila: "Va fi o surpriza pentru publicul roman"

Potrivit fisei postului, cel care putea incheia contracte si reprezenta institutia in probleme administrativ-economice, respectiv cel care conducea institutia in toate problemele ce revin compartimentului economico-administrativ, si cel care aproba folosirea spatiilor de cazare era Viorel Vasile Porutiu Vasile, director general administrativ al USAMV Cluj-Napoca.

Conform procurorilor, Oroian l-a instigat pe acesta sa aprobe blocarea inchirierii spatiului de cazare din Caminul Agronomia, sub pretextul organizarii unei conferinte stiintifice in acea perioada.

“In acest sens, inculpatul Porutiu Vasile Viorel a primit si a aprobat o cerere formulata de inculpatul Grigorean Adina Ramona si Popa Claudiu, care aveau experienta in inchirierea unor spatii, respectiv in activitatea de relatii publice, fiind apti sa expuna oferta de inchiriere a camerelor din Caminul Agronomia II, in spatiile electronice asigurate de internet. Din probatoriul administrat in cauza, a rezultat ca, in perioada 04-08 august 2016, Caminul Agronomia II nu a fost inchiriat de catre universitate, deoarece era rezervat pentru o conferinta, pe baza cererii inregistrate de inculpatul Oroian Ioan Gheorghe, insa conferinta nu a fost organizata”, mai spun procurorii.

Totodata, anchetatorii au stabilit ca in perioada 4-7 august 2016 cantina USAMV Cluj-Napoca trebuia sa fie inchisa, insa personalul restaurantului a fost inregistrat ca fiind prezent in perioada 1 - 5 august, iar in perioada 4-8 august a fost furnizata mancare. “(...) spatiile de cazare din Caminul Agronomia II au fost inchiriate catre un numar de aproximativ 150 de participanti la Festivalul Untold 2016 la un pret stabilit la inceput la suma de 150 euro camera/noapte. De asemenea, universitatea nu a incheiat niciun contract privind inchirierea camerelor din Caminul Agronomia II, pentru perioada respectiva”, se mai arata in rechizitoriului procurorilor.

In acest dosar, USAMV Cluj-Napoca s-a constituit parte civila cu suma de 80.676,40 de lei, din care 79.476,40 lei reprezinta contravaloarea chiriei neincasate de unibversitate, iar suma de 1.200 lei reprezinta contravaloarea meselor acordate in mod ilegal din fondurile institutiei de invatamant.

Dosarul a fost trimis pentru solutionare Judecatoriei Cluj-Napoca.

Untold Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

"Transilvania All Inclusive", continuata de organizatorii Untold. Posesorii de bratari au reduceri la obiective turistice

Trupa

Trupa "Vama", spectacol in limba engleza la Festivalul Untold. Tudor Chirila: "Va fi o surpriza pentru publicul roman"

150 de persoane au donat sange la Timisoara si au primit un bilet gratis la Neversea sau Untold.

150 de persoane au donat sange la Timisoara si au primit un bilet gratis la Neversea sau Untold. "Este un gest nobil"

Untold si NeverSea ii mobilizeaza pe tineri sa faca o fapta buna. Donati sange si mergeti gratuit la concertele verii

Untold si NeverSea ii mobilizeaza pe tineri sa faca o fapta buna. Donati sange si mergeti gratuit la concertele verii

VIDEO PROTVPLUS.RO

Marcu Maria Cristina

Sunați la 112 dacă o vedeți pe această adolescentă. Mesajul Poliției Române

CTP: ”Președintele ne comunică faptul că muncește. Acum a profitat tactic”

Sentinţa definitivă în cazul dublei explozii din Sighetul Marmaţiei. Vinovaţii au scăpat de închisoare

A șasea zi fără apă potabilă în Bacău. Situația delicată în care se află Spitalul Județean

Poveste înfiorătoare în Vaslui. O bunică şi-a salvat nepoata de 6 ani din mâinile unui vecin

Loto 19 iulie 2018. Numerele extrase joi

Vladimir Putin

Putin redeschide "oraşul secret" în care a fost creată neurotoxina Noviciok

Un bărbat s-a legat cu cătușe de Guvern, afirmând că are benzină: ”Dăncilă să nu dea ordonanță”

Grevă japoneză la Ministerul Tineretului şi Sportului. Salarii de 1.300 de lei

Radio Europa Liberă va avea din nou emisiuni pentru România, ca în perioada comunistă

O femeie a sunat la 112 şi a anunţat că fiica sa are droguri. Ce au găsit poliţiştii

Ziua Aviației 2018. Festivitățile stau în umbra accidentelor din ultimele două săptămâni