Profesoară acuzată că își terorizează elevii și colegii: „A spus că se va spăla cu sângele meu"


Ultimul update: Marti 01 Octombrie 2019 20:09
Data publicarii: Marti 01 Octombrie 2019 19:16
Categorie: Stiri actuale

Acuzaţii grave planează asupra unei profesoare de limba română de la o şcoală din judeţul Gorj.

Ar fi lovit în timpul orei un elev şi l-ar fi ameninţat pe directorul şcolii. Copiii spun că şi anul trecut aceeaşi profesoară i-ar fi bătut pe câţiva dintre ei, altora le-ar fi dat reviste pentru adulţi şi ar fi venit la şcoală cu un ciocan în geantă.

La acea vreme, i s-a desfăcut contractul de muncă şi a fost mutată la un colegiu auto, însă a obţinut în instanţă dreptul să revină la prima şcoală.

 

Aceste secvenţe au fost filmate în toamna anului trecut de elevi, după ce profesoara de limba română ar fi venit la şcoală cu un ciocan în geantă şi le-ar fi împărţit copiilor reviste destinate exclusiv adulţilor.

"Cărţile sunt ale şcolii, vi le-am dat să le păstraţi şi să învăţaţi după ele.
De ce ne daţi cărţi porno?
Să vadă şi lumea.
Aaa, învăţaţi copiii la proştii."

În urma scandalului, profesoara a fost transferată la un Colegiu Auto din Gorj, dar a contestat decizia şi a obţinut anularea ei în instanţă, aşa că s-a întors la catedră. Acum însă l-ar fi lovit în timpul orelor pe un elev de 11 ani.

Roxana Dobre, profesor la Școala Generală Bengești Ciocadia: "Am auzit ţipete, strigături, zgomote. N-am apucat să ies din clasă pentru că copiii erau buluc peste mine. Doamnă, ajutaţi-ne, ne omoară, ne taie cu cuţitul, ne bate."

Cepoi Delia, profesor la Școala Generală Bengești Ciocadia: "Un copil alerga pe coridor şi l-am întrebat ce se întâmplă. Mi-a spus că este lovit de doamna profesoară. "

Şi colegii profesoarei o acuză de comportament nepotrivit.

Ionel Ioana, director la Școala Generală Bengești Ciocadia: "A spus că se va spăla pe mâini cu sângele meu."

Judecătorul care i-a permis profesoarei să revină la școală i-a anulat decizia prin care fusese mutată pentru că în document nu erau explicate clar faptele de care era acuzată şi nici data la care s-a întâmplat.

"Tribunalul constată că reclamantei i se reproșează „săvârșirea cu vinovăție a unor acțiuni care au încălcat normele legale, prevederile contractului individual de muncă, dispozițiile legale ale conducătorilor ierarhici, acte ce dăunează interesului învățământului și prestigiului unității / instituției și pun în pericol activitatea tuturor beneficiarilor de învățământ”. Nu se menționează în mod concret în ce ar consta faptele reclamantei și când anume au fost săvârșite."

Acum, în faţa noilor acuzaţii, ea a negat că ar fi bruscat pe cineva.

Iulia Rădulescu, profesoara acuzată: „Suspecţii de această problemă gravă sunt diriginţii clasei. Ei nu au idee ca eu sunt totuşi un om pregătit şi psihic şi e şi opinia psihologului clinic, care a considerat total ilegală activitatea acestei şcoli. Este o născocire totală, nefondată, deplasată grav."

Cazul a intrat însă în atenţia poliţiei.

Victor Țuhașu, purtător de cuvânt IPJ Gorj: "Pe motiv că elevii nu sunt atenţi la curs, ar fi exercitat acte de violență asupra unui elev de 11 ani din Bengeti Ciocadia. În cauză poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă."

O anchetă a cerut şi Inspectoratul Școlar Gorj. Este verificată inclusiv adeverinţa prezentată de profesoară la începutul anului şcolar, conform căreia este aptă din punct de vedere psihologic să stea la catedră.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!   

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Acuzații grave la adresa unui profesor de sport. Elevii nu mai vor să meargă la ore
Fost profesor, condamnat la închisoare. Ce discuta cu elevii pe
VIDEO PROTVPLUS.RO