Criminalul preotului din Focsani: "Era Satana, trebuia sa moara. Am primit comanda de la Cel de Sus"

×
Codul embed a fost copiat

Barbatul retinut, in noaptea de sambata spre duminica, in cazul uciderii preotului de la Biserica "Sfantul Ioan Botezatorul" din municipiul Focsani a fost arestat preventiv de magistratii Tribunalului Vrancea

Magistratii Tribunalului Vrancea au emis mandat de arestare preventiva, pentru 29 de zile, pe numele lui Florentin Puscoiu.
Barbatul fusese retinut de procurorii Parchetului Tribunalului Vrancea, dupa mai multe ore de audieri, sub acuzatia de omor calificat.

Duminica dimineata, anchetatorii au facut perchezitii la locuinta din Focsani a lui Florentin Puscoiu, unde de altfel acesta fusese prins de politisti si dus la audieri.

In urma perchezitiilor, anchetatorii au ridicat din apartament o biblie, mai multe hartii cu pasaje biblice si un biblioraft.

Prezent la perchezitii, suspectul a spus ca nu ii pare rau pentru fapta comisa, ca a urmat porunca Domnului si ca preotul trebuia sa moara.
 

Citește și
portret robot
Seful Politiei Vrancea: Ucigasul preotului este o persoana cu deviatii de comportament
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

CASA SUSPECTULUI, PERCHEZITIONATA

Anchetatorii perchezitioneaza locuinta din Focsani a lui Florentin Puscoiu, retinut duminica, in jurul orei 4.00, de procurorii Parchetului Tribunalului Vrancea pentru uciderea preotului Tudor Marin, initial suspectul nerecunoscandu-si fapta, insa in fata probelor care il incriminau a cedat.

Una din pistele care a condus la prinderea suspectului a fost apelul anchetatorilor catre protopopul de Focsani de a ii intreba pe preotii din zona daca vreun enorias corespunde descrierii din portretul robot si daca a venit pentru explicatii ale versetelor biblice, asa cum a facut-o Puscoiu pentru a se apropia de parintele Marin, au declarat surse judiciare.

PROFILUL CRIMINALULUI: "UN PSIHOPAT CU IDEI EXACERBATE"

Procurorul Gheorghe Mihaila de la Parchetul Tribunalului Focsani declara, sambata seara, ca anchetatorii verifica toate persoanele cu "manifestari violente fata de biserica, preoti si credinciosi", pentru a restrange cercul de suspecti, care cuprindea "patru-cinci persoane".

"Este vorba despre un psihopat cu idei exacerbate. Verificam toate persoanele care s-au manifestat cu violenta fata de institutiile de cult, preoti si credinciosi. Cercul de suspecti cuprinde 4-5 persoane", spunea procurorul.

Potrivit acestuia, asasinul a intrat in biserica dupa slujba, avand la el mai multe coli format A4 cu texte din Biblie, iar atacul a durat foarte putin.

"A venit cu gandul de razbunare. Femeia care era acolo, singurul martor de altfel, nu a avut timp sa reactioneze. A crezut ca l-a lovit pe preot cu palma. Imediat atacatorul a fugit, disparand printre blocurile din zona. Unii trecatori spun ca a fugit in directia garii", mai spunea procurorul.

El preciza ca atacatorul avea un cutit infasurat intr-o punga, lovindu-l pe preot prima data in zona tamplei, apoi i-a aplicat o lovitura in inima, aceasta fiindu-i fatala.

CAMERELE DE SUPRAVEGHERE DIN ZONA ERAU OPRITE

Conform sursei citate, la Consiliul Judetean, aflat in apropierea bisericii, exista camere de supraveghere, insa acestea erau oprite la acea ora.

Mihaila mai afirma ca vor fi analizate, in schimb, imaginile surprinse de camerele de supraveghere din gara.

De asemenea, seful Politiei Vrancea, comisar-sef Norel-Ionel Popescu, declara, sambata, ca Politia are mai multe variante de portret robot pentru barbatul care l-a injunghiat mortal pe preot, in urma semnalmentelor furnizate de femeia care a asistat la crima, dar si de trecatori care l-ar fi vazut pe atacator.

Crima de la Biserica "Sfantul Ioan Botezatorul" aflata in Piata Unirii din Focsani a avut loc, sambata, in jurul orei 10.00, imediat dupa slujba, cand in lacasul de cult mai ramasesera doar preotul Tudor Marin si femeia care vindea lumanari, aceasta fiind, de altfel, singurul martor.

Femeia spune ca in cursul acestei zile atacatorul a venit de doua ori in biserica, fiind vorba despre un barbat cu varsta pana in 40 de ani, inalt, care era imbracat cu o camasa neagra. Ea afirma ca a doua oara cand a venit barbatul a mers la preot, spunandu-i ca vrea sa ii explice citate din Biblie.

"Avea niste foi in mana. Parintele nu a apucat sa se uite. Nu era nici lumina in biserica. L-am vazut apoi pe barbat fugind, mi-am dat seama ca se intamplase ceva rau, am inceput sa tip. Parintele a apucat sa ajunga langa usa bisericii, unde s-a prabusit. Era plin de sange", povestea femeia.

La scurt timp, la fata locului a ajuns o ambulanta, insa echipajul medical nu l-a mai putut salva pe preot.

Cutitul cu care a fost atacat preotul a fost recuperat de criminalisti, care au prelevat probe ADN. De asemenea, in biserica au fost gasite si foile pe care atacatorul le avea in mana si care contin pasaje din Biblie referitoare la pacat si pedeapsa.

De asemenea, seful Serviciului Omoruri din Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) si un ofiter specialist au plecat la Focsani pentru a ajuta la ancheta privind uciderea preotului.

Biserica "Sfantul Ioan Botezatorul" se afla in Piata Unirii din Focsani, unde isi au sediul mai multe institutii publice, intre care Primaria si Consiliul Judetean, iar dupa uciderea preotului lacasul de cult a fost inchis.

Preotul Tudor Marin era singurul care slujea la aceasta bisetrica, el fiind cel care refacut in totalitate lacasul de cult, care in ultimii ani a fost refacut inclusiv pe exterior. Tot preotul Tudor Marin este si cel care a reinfiintat corul bisericii.

El avea doi copii, intre care si o fiica, sotia liderului sindical Vasile Marica. De altfel, Vasile Marica a ajuns la biserica imediat dupa crima. "Era un om extraordinar, care mi-a dat o sotie extraordinara, sunt socat", a spus liderul sindical.

Enoriasii spun ca Tudor Marin, in varsta de 69 de ani, era unul dintre cei mai apreciati si iubiti preoti din Focsani, el ajutandu-i pe enoriasi si implicandu-se in problemele lor.

Imediat dupa incidentul de sambata, sute de persoane s-au strans la biserica, unde au adus flori si au aprins lumanari.
Patriarhia Romana spunea ca este regretabil faptul ca tocmai in biserica, unde preotul predica pacea si iubirea fata de semeni, un prelat pasnic si venerabil este ucis cu cruzime, crima oribila aratand starea alarmanta de degradare, violenta si nesiguranta a societatii de azi.

"Este regretabil faptul ca tocmai in biserica, unde preotul predica pacea si iubirea fata de semeni, un preot pasnic si venerabil este ucis cu cruzime. Aceasta crima oribila arata starea alarmanta de degradare, de violenta si de nesiguranta din societatea romaneasca de azi. Prin urmare, este nevoie ca si bisericile, fiind spatii de utilitate publica religioasa a comunitatilor locale, sa fie mai bine pazite si protejate. Familiei indurerate a Parintelui Tudor Marin si parohiei indoliate din Focsani Patriarhia Romana le adreseaza condoleante si se roaga Domnului Iisus Hristos sa odihneasca sufletul preotului Tudor Marin in ceata dreptilor", se arata intr-un comunicat tranmis de Patriarhia Romana.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Preotul ucis la Focsani slujea la Biserica
Preotul ucis la Focsani slujea la Biserica "Sfantul Ioan" din 1990, fiind cel care a restaurat-o

Preotul Tudor Marin, parohul Bisericii "Sfantul Ioan Botezatorul" din Focsani, injunghiat mortal, sambata, dupa slujba, sfintea la acest lacas de cult din 1990, imediat dupa revolutie

Seful Politiei Vrancea: Ucigasul preotului este o persoana cu deviatii de comportament
Seful Politiei Vrancea: Ucigasul preotului este o persoana cu deviatii de comportament

Un preot de la biserica Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul din Foscani a fost injunghiat mortal sambata dimineata. Criminalul a fost deja identificat de politisti.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.