Primul spital din România care anunță că personalul nevaccinat nu va mai lucra în anumite secții

Ultima actualizare: 23-09-2021 11:43
spital
StirilePROTV

Medicul Mihai Pandrea, managerul Spitalului Municipal Dej a că personalul care nu este vaccinat nu va mai lucra în anumite secții din spitalul pe care îl conduce.

În două săptămâni a explodat numărul pacienților infectați. Astăzi, în acest moment, avem 23 de pacienți pe secția de COVID-19 și șase în terapie intensivă (…) De această dată dau decizie internă, urmează azi (miercuri – n.red.) să o scriu, am anunțat pe toată lumea: nu voi mai accepta să se lucreze pe secția COVID și în punctele unde există contact cu COVID – Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU), Terapia Intensivă, Radiologie, etc. – decât cu personal vaccinat”, a declarat medicul Mihai Pandrea, managerul Spitalului Municipal Dej, în cadrul emisiunii ”Cu cărțile pe față” de la Radio FIR, citat de Dej 24. 

Managerul a precizat că știe că acest lucru le afecta din punct de vedere financiar anumiți angajați, dar că nu va ezita să aplice măsura.

Am transmis asistentelor – celor care nu sunt vaccinate – că, deși vor fi afectate la buzunar, nu voi ezita să le detașez. Le iau de acolo, le detașez, și duc altele care sunt vaccinate. Eu, ca manager, consider în acest moment că pe acele secții și compartimente care lucrează cu pacienții COVID este obligatoriu ca personalul să fie vaccinat”, a mai spus Pandrea.

Managerul a precizat că procentul de vaccinare în spitalul pe care îl conduce este de 83%.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO