Primul medic vaccinat din Timiș: ”Poate renunțăm și la mască, din toamnă”

17-01-2021 14:13


Primul medic vaccinat din Timiș: ”Poate renunțăm și la mască, din toamnă”

Teodora Moisil, primul medic din Timiș vaccinat acum 21 de zile împotriva Covid-19, consideră că din toamnă am putea reununța și la mască, dacă se vor vaccina cât mai mulți români.

 

Primul medic care a fost imunizat în urmă cu trei săptămâni în județul Timiș este dr. Teodora Moisil de la spitalul de la Pădurea Verde.

Ea spune că n-a avut nicio reacție adversă la vaccin și așteaptă să fie imunizați cât mai mulți români.

Speră că din toamnă nu va mai fi obligatorie masca de protecție, scrie Timiș Online.

„Nu am avut niciun fel de reacție, nici măcar durere locală. Așteptăm să se vaccineze și restul populației, ca să devenim cumva liberi. Este foarte important pentru noi. Ca să ne vedem în continuare de toți pacienții, să putem merge liniștiți acasă, să ne odihnim, poate renunțăm și la mască, din toamnă. Este cel mai important lucru care se întâmplă acum, această vaccinare. Nu am avut niciun fel de emoții legate de acest vaccin. Orice vaccinare a reușit să salveze milioane de vieți”, a spus medicul Teodora Moisil.
De la începutul campaniei de vaccinare și până în prezent, în județul Timiș au fost vaccinate 9.783 de persoane. 27 au avut reacții adverse, dar reprezentanții DSP Timiș spun că acestea au fost de intensitate scăzută spre moderată: durere la locul administrării, mialgii, subfebrilități, cefalee, reacție urticariană remisă imediat.

 

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO