Primarul din Nehoiu, Florentin Lungu, arestat preventiv pentru conflict de interese si abuz in serviciu

Ultima actualizare: 12-12-2014 06:57
arest

Primarul orasului buzoian Nehoiu, Florentin Lungu (PSD), a fost arestat preventiv, marti dupa-amiaza, intr-un dosar instrumentat de Parchetul Curtii de Apel Ploiesti in care este cercetat pentru conflict de interese si abuz in serviciu.

Magistratii Judecatoriei Ploiesti au emis, marti dupa-amiaza, mandat de arestare preventiva pe numele primarului orasului Nehoiu, Florentin Lungu, cercetat de procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti pentru conflict de interese si abuz in serviciu, au declarat corespondentului MEDIAFAX reprezentanti ai Parchetului Curtii de Apel Ploiesti.

Conform solutiei publicate pe portalul instantelor de judecata, avocatul lui Lungu a cerut in fata instantei dispunerea arestului la domiciliu sau a controlului judiciar, insa cererile au fost respinse ca fiind neintemeiate. Decizia privind arestarea preventiva nu este definitiva, ea putand fi contestata in termen de 48 de ore.

Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, procurorul Roxana Armaselu, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca primarul Florentin Lungu fusese retinut in cursul zilei de luni si a fost dus la instanta, cu propunerea de arestare preventiva, in cursul zilei de marti.

Florentin Lungu este membru PSD si se afla la primul sau mandat de primar al orasului Nehoiu. Dosarul in care judecatorii din Ploiesti au emis, marti, mandat de arestare preventiva nu este primul dosar penal intocmit pe numele primarului din Nehoiu. In luna februarie a acestui an, procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti l-au trimis in judecata pe Florentin Lungu pentru conflict de interese. Cercetarile au fost incepute de catre procurori dupa ce Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa C.A. Ploiesti la finele lunii octombrie 2013 in legatura cu existenta unui conflict de interese.

Potrivit unui comunicat dat publicitatii la acea data de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, primarul a fost trimis in judecata pentru doua infractiuni de conflict de interese.  In rechizitoriul din acel dosar, procurorii au retinut ca Lungu, in calitate de primar al orasului Nehoiu, a dispus plata prioritara a sumei de 273.735 lei catre o societate comerciala al carei asociat unic era el insusi, plata fiind dispusa in baza unui contract de achizitie publica de lucrari incheiat cu Primaria Orasului Nehoiu in anul 2008, contract incheiat pentru efectuarea de lucrari de reparatii la Policlinica oraseneasca.

"Conform probatoriului administrat in cauza a rezultat ca plata catre executantul lucrarilor s-a realizat in cinci transe prin trei compensari, o plata din fonduri proprii, iar ultima transa printr-o conventie de imprumut de la Ministerul Finantelor Publice, asumat de Primaria Nehoiu, act semnat de inculpat, in calitate de primar”, notau procurorii la acea data.
Actele de urmarire penala au stabilit, de asemenea, ca primarul a initiat si sustinut in Consiliul Local Nehoiu solicitarea unui imprumut, din care ar fi urmat sa se achite sume de bani firmei detinute de catre edil, "desi factura emisa nu reprezenta o creanta certa, lichida si exigibila, neputand fi astfel considerata plata restanta, respectiv arierat”.

Un al doilea capat de acuzare in acel dosar trimis deja instantei pentru judecata se refera la faptul ca, in octombrie 2012, Florentin Lungu in calitate de primar al orasului Nehoiu, a semnat personal un contract incheiat intre Primaria Orasului Nehoiu si o societate comerciala reprezentata de o femeie in calitate de administrator, avand ca obiect executarea, finalizarea si intretinerea unei lucrari de reabilitare a Policlinicii orasenesti, in valoare totala de 72.550 lei. Cu ocazia cercetarilor efectuate s-a stabilit ca femeia care administra firma figura, inca din anul 2010, ca angajat, la societatea comerciala la care inculpatul era asociat unic.

Curtea de Apel Ploiesti, la care a fost trimis dosarul intocmit la sesizarea ANI, si-a declinat competenta in favoarea Judecatoriei Patarlagele, care dupa opt termene de judecata nu a pronuntat inca o sentinta in acest caz.  In acel dosar Florentin Lungu a fost trimis in judecata in stare de libertate.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO