Primarul comunei ilfovene Vidra, retinut dupa ce a fost prins luand mita 22.000 de euro


Ultimul update: Vineri 20 Decembrie 2013 00:08
Data publicarii: Marti 17 Decembrie 2013 10:25
Categorie: Stiri actuale
Politia

Primarul comunei Vidra, judetul Ilfov, a fost retinut, marti, dupa ce a fost prins cand lua mita 22.000 de euro de la reprezentantul unei firme de la care ceruse 570.000 de lei.

Conform Mediafax, banii erau pentru un contract de executie a lucrarilor de alimentare cu apa in satele Vidra, Cretesti si Sintesti.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au retinut pentru 24 de ore pe Florin Niculae, primarul comunei Vidra, judetul Ilfov, pentru luare de mita in forma continuata, urmand sa ceara magistratilor Tribunalului Bucuresti arestarea preventiva a acestuia, pentru 29 de zile.

Potrivit ordonantei de retinere, primarul Florin Niculae a pretins de la reprezentantul unei societati comerciale, denuntator in cauza, 570.000 de lei, suma reprezenand un comision de 10 la suta din valoarea unui contract pentru servicii de proiectare si executie a lucrarilor de alimentare cu apa in satele Vidra, Cretesti si Sintesti din comuna Vidra.

In schimbul banilor, primarul Niculae s-a angajat sa asigure firmei adjudecarea licitatiei, semnarea contractului, derularea acestuia in bune conditii si, in calitate de ordonator de credite, sa aprobe efectuarea platilor aferente lucrarilor prestate. Din suma ceruta de la reprezentantul firmei, primarul Florin Niculae a primit 250.000 de lei, in perioada noiembrie 2011 - octombrie 2012, arata DNA, intr-un comunicat de presa.

"De asemenea, inculpatul a pretins si a primit in mai multe transe, de la acelasi denuntator, si suma de 100.000 euro pentru a-i facilita societatii reprezentate de denuntator aprobarea ca subcontractor al unei asocieri de firme care isi adjudecase executarea, din fonduri europene, a unor lucrari de drumuri si constructii civile si pentru ca, in calitate de ordonator de credite, sa aprobe efectuarea platilor aferente lucrarilor executate", au scris procurorii in documentul citat.

Anchetatorii au mai stabilit ca, in 11 decembrie, Florin Niculae a conditionat efectuarea unei alte transe de plati pentru lucrari efectuate de firma denuntatorului de primirea unei noi sume de 22.000 de euro.

Primarul comunei Vidra a fost prins in flagrant in 16 decembrie, dupa ce a primit, prin doi intermediari, cei 22.000 de euro ceruti.

Sursa: Mediafax

Tags: vidra, ilfov,

VIDEO PROTVPLUS.RO