Primăria Capitalei dă încă 18 milioane de lei pentru biserici

Dată publicare: 22-11-2018 18:16
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


catedrala mantuirii neamului

Primăria Capitalei dă încă 18 milioane de lei pentru biserici în urma rectificării bugetare.

Potrivit unor surse 10 milioane lei merg la Catedrala Mântuirii Neamului, iar 5,5 milioane de lei către parohii din București.  Este posibil ca suma să fie suplimentată cu alte 2.5 milioane de lei. În total suma se ridică la 18 milioane de lei. 

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat joi un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetară.

Consilierul general PSD Anca Florea a citit, aşa cum se întâmplă la fiecare şedinţă CGMB în care este dezbătută o rectificare bugetară, un amendament la proiect. Însă sala a rămas aproape goală în tot acest timp, nici măcar consilierii generali neputând urmări exact modificările aduse proiectului, relatează news.ro.

Consilierul general USR Ana Ciceală a atras atenţia că aceeaşi sumă de bani care se redistribuie de la spitale merge la bugetul total al bisericilor.

„Vă rog să observaţi această simetrie amară din şedinţă. Aceeaşi sumă tăiată de la spitale prin rectificarea bugetară propusă de Gabriela Firea, de 92,2 milioane de lei, cu amendamentul PSD de azi, merge la bugetul total suplimentat la biserici, inclusiv la Catedrala Mântuirii Neamului”, a spus consilierul general USR Ana Ciceală.

Declaraţiile Anei Ciceală vin în replică la ceea ce a spus primarul Capitalei, Gabriela Firea, la începutul şedinţei CGMB, când a acuzat dezinformări în presă. Edilul a spus că nu este vorba de bani tăiaţi de la spitale, ci doar de o redistribuire a unor sume de bani alocată pentru materiale pe care spitalele le au deja pe stoc.

„Este păcat că se dezinformează şi de fiecare dată când avem rectificare aflăm de pe nişte site-uri că se taie de la sănătate. Nu este adevărat. Avem o sumă alocată pentru nişte materiale consumabile care erau deja în stoc. Suma va fi relocată. Atât. Este o redistribuire, suma era alocată pentru materiale care erau deja pe stoc”, a spus Gabriela Firea.

Cea mai recentă sumă de bani dată pentru lucrările de la Catedrala Mântuirii Neamului a plecat de la Primăria Sectorului 2 – 3 milioane de lei.

Numai Primăria Capitalei a oferit din buget Patriarhiei Române anul acesta 35 de milioane de lei.
 
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO