Primar din Gorj, cercetat pentru coruptie, dupa ce a deturnat 3 milioane de euro catre camatari


Ultimul update: Joi 23 August 2012 06:54
Data publicarii: Joi 21 Iunie 2012 18:20
Categorie: Stiri actuale

Grave acuzatii de coruptie planeaza asupra unui primar din Gorj, care ar fi acceptat decontarea unor lucrari de constructie, inainte ca santierul sa fi ajuns la final.

In plus, a virat banii in contul unui camatar, ca sa acopere un imprumut facut de seful lucrarilor, nimeni altul decat finul senatorului Catalin Voicu. Intreaga lucrare este estimata la peste 3 milioane de euro. Astazi, judecatorii au hotarat sa-l cerceteze pe primar in libertate.

In urma cu 4 ani, primarul comunei Pestisani din Gorj, Florin Pavel, a scos la licitatie lucrarile de constructie pentru un campus scolar. Ansamblul de cladiri, asemanator celor din filmele americane, ar fi trebuit sa cuprinda un liceu cu doua etaje, un internat cu 150 de locuri, un bloc de garsoniere pentru profesori, o baza sportiva cu o sala performanta si o statie de epurare a apei. Intregul proiect a fost evaluat la 15 milioane de lei. Insa, din 2008 pina azi, iata ce s-a ridicat.

Lucrarile au fost castigate de firma unui om de afaceri din Targu Jiu, Dan Radu Floarea, finul senatorului Catalin Voicu. Desi campusul trebuia terminat in doi ani, pana acum nu s-a facut nici jumatate.

Firma constructoare nu s-a spetit cu munca insa a primit in schimb bani cu duiumul. Anchetatorii spun ca, din conturile Primariei Pestisani s-au platit ilegal aproape un milion de euro. O parte din bani au intrat in conturile firmei, pentru constructii fictive, o alta parte a ajuns in buzunarul unui cunoscut camatar din Targu Jiu, la care patronul firmei de constructii avea niste datorii.

Ieri, primarul a fost retinut, dar astazi a aflat, cu usurare, ca va fi cercetat in stare de libertate, pentru abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, neglijenta in serviciu si luare de mita.

"Eu zic ca este corect. Probabil mai avem recursul de la Craiova si cum v-am spus si inainte, am incredere in justitie si voi face tot ce voi putea ca sa imi dovedesc nevinovatia", a declarat Florin Pavel, primar Pestisani.

Localnicii il sustin pe edil. Mai mult, la ultimele alegeri, primarul a fost reales pentru un al 3-lea mandat, cu peste 40 la suta din voturi.

VIDEO PROTVPLUS.RO