Prima reacție a clinicii din Pitești în care s-a făcut anestezia băiețelului de 4 ani


Ultimul update: Joi 13 Februarie 2020 21:06
Data publicarii: Joi 13 Februarie 2020 20:59
Categorie: Stiri actuale
Prima reacție a clinicii din Pitești în care s-a făcut anestezia băiețelului de 4 ani

Oficialii clinicii din Piteşti în care s-a făcut anestezia care ar fi dus la decesul unui copil în vârstă de patru ani au reacţionat, joi, pe pagina de socializare a clinicii.

Ei acuză că "dezinformarea, speculaţiile şi goana după senzaţional s-au dovedit o dată în plus mai importante decât căutarea adevărului” şi spun că aşteaptă rezultatele anchetelor care au fost deschise pentru a "înţelege” ce s-a întâmplat.

Reprezentanţii clinicii stomatologice din Piteşti unde un băieţel de patru ani şi opt luni a intrat în stop cardio-respirator în urma unei anestezii, murind după două zile de comă, susţin că le este greu să "înţeleagă” ce s-a întâmplat în acel caz.

"Ştim că toată lumea aşteaptă o reacţie de la noi şi, mai mult decât orice, ne dorim sa înţelegeţi că ne este la fel de greu ca fiecăruia dintre dvs. să înţelegem şi să acceptăm ceea ce s-a întâmplat în clinica noastră. O clinică în care sunt trataţi şi copiii noştri, ai colegilor, prietenilor şi cunoştinţelor noastre. Înainte de toate, suntem oameni şi părinţi - de aceea ceea ce s-a întâmplat în casa noastră este atât de dureros, de greu de acceptat, atât de greu de trăit şi de înţeles. În aceste momente, gândurile şi inimile noastre sunt însă alături de părinţi, nu facem decât să ne rugăm sa aibă putere şi linişte”, a transmis clinica, joi după-amiază, pe Facebook.

Reprezentanţii clinicii arată, în mesaj, că îşi doresc "mai mult decât oricine” să "înţeleagă” ce s-a întâmplat.

"Aşteptăm rezultatul investigaţiilor şi anchetelor în curs, sperăm din tot sufletul că vor aduce răspunsurile pe care toată lumea le aşteaptă şi că nu vor lăsa loc de alte interpretări. Căci, din păcate, până în acest moment, dezinformarea, speculaţiile şi goana după senzaţional s-au dovedit o dată în plus mai importante decât căutarea adevărului", precizează mesajul postat.

Oficialii clinicii dentare dau asigurări că în momentul în care vor avea datele legate de decesul copilului le vor face publice.
Copilul de patru ani din Piteşti a intrat în stop cardio-respirator în urma unei anestezii făcute la o clinică stomatologică şi a murit, miercuri seară, la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală.

Poliţia Judeţeană Argeş a transmis că urmează a fi schimbată încadrarea juridică în cauză, noua încadrare fiind aceea de ucidere din culpă.

Sursa: News.ro

CAMERA ASCUNSĂ: Cum se fac anestezii fără autorizaţie în clinicile din România
Colegiul Medicilor Stomatologi s-a autosesizat în cazul copilului mort din cauza anesteziei
Băiatul de 4 ani aflat în comă după o anestezie într-un cabinet stomatologic a murit
VIDEO PROTVPLUS.RO