Sorina Pintea cere să fie dusă la spital, deoarece starea ei de sănătate s-ar fi agravat

×
Codul embed a fost copiat

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății în guvernul Dăncilă, și-a petrecut noaptea în arest.

Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea, aflată în arest preventiv ca urmare acuzaţiei de luare de mită, cere transferul la un spital din sistemul public, repectiva Spitalul Sfânta Maria, aformând că starea de sănătate i s-a agravat.

Conform cererii sale, prezentată duminică seară de Antena 3, Pintea, care a fost diagnosticată cu dermatomiozită, acuză agravarea stării de sănătate.

Prezentând pe scurt simptomele pe care le are, fostul ministru solicită transferul sub pază la un spital din sistemul public, indicând Spitalul ”Sfânta Maria” şi numele medicului său curant, care ar urma să îi facă investigaţii.

Sorina Pintea afirmă că din cauza simptomelor - parestezii faciale şi la nivelul membrelor, stări de vomă, dificultăţi de înghiţire, senzaţia de apăsare la nivelul esofagului - o ambulanţă a fost solicitată duminică la Arestul Central al Poliţiei Capitalei. Pintea a primit îngrijiri medicale, nefiind necesară internarea. Ea precizează că i-a fost administrată glucoză intravenos, Ketoprofen şi un calmant şi că i s-a făcut şi un EKG. De asemenea, i-a fost măsurată glicemia, care avea valori de 132, deşi din cauza stării de sănătate nu putuse mânca.

Citește și
sorina pintea
Sorina Pintea, suspendată din PSD și înlocuită din funcţia de manager al Spitalului de Urgenţă
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”


De ce a fost arestată pentru 30 de zile Sorina Pintea

 

Judecătorii Tribunalului București au decis să o trimită după gratii pentru următoarele 30 de zile, sub acuzația de luare de mită în formă continuată.

Magistrații au fost convinși de dovezile prezentate de procurorii DNA care au inclusiv înregistrări ale unor convorbiri între Sorina Pintea și cel care i-a adus banii la Spitalul din Baia Mare, unde este manager.

„Super tare" ar fi spus Pintea când a aflat că în pungă sunt 120.000 de lei.

Persoana care i-a adus Sorinei Pintea ultima tranșă de bani în valoare de 120.000 de lei a fost interceptată de procurorii DNA pe 26 februarie în București. Aceasta se afla la sediul unei societăți comerciale unde negocia mita cu reprezentanții firmei care a primit contractul cu Spitalul de urgență din Baia Mare, condus de Sorina Pintea.

Pe 27 februarie, înainte de flagrant, cel care intermedia șpaga între fostul ministru și firma desemnată să execute lucrări în blocul operator al spitalului, le-a mărturisit procurorilor DNA inclusiv că Pintea primise deja 10.000 de euro din șpagă anul trecut în decembrie.

În ziua următoare, pe 28 februarie, suspectul a ajuns în biroul de manager al Sorinei Pintea la Spitalul din Baia Mare cu o pungă neagră inscripționată, în care se afla ultima tranșă de 120.000 de lei. Discuția dintre cei doi a fost, de asemenea, înregistrată de anchetatori. Procurorii DNA scriu că:

„Inculpata Sorina Pintea a exclamat chiar "super tare" după ce a aflat că firma titulară de contract i-a trimis 120.000 de lei, respectiv "perfect", după ce a aflat că reprezentanții ei au fost de acord cu remiterea procentului de 7% din contract. După ce suspectul (intermediarul) îi comunica Sorinei Pintea faptul că s-a scăzut suma de 10.000 de euro, pe care aceasta i-a primit în decembrie, Pintea confirmă spunând "da". ”

După prima noapte petrecută în Arestul Central, Sorina Pintea își pregătește apărarea. Primul pas va fi să conteste măsura arestării preventive, imediat ce judecătorii Tribunalului București vor motiva sentința, cel mai probabil săptămâna viitoare.

 

Reacţia avocaţilor Sorinei Pintea

 

Apărătorii Sorinei Pintea au transmis duminică următorul comunicat:

Având în vedere informațiile contradictorii apărute în spațiul public la adresa doamnei Sorina Pintea, facem următoarele precizări pentru a clarifica acuzațiile formulate împotriva acesteia:
1. În opinia organului de urmărire penală, acuzația de luare de mită în formă continuată, faptă prevăzută de disp. art. 289 alin.1) Cod penal rap. la art. 6 din Legea 78/2000 cu aplicare art. 35 alin.1) Cod penal, constă în două acte materiale:
a) solicitarea și primirea în mod direct și pentru sine, undeva în luna noiembrie /decembrie 2019 a sumei de 10.000 Euro de la suspectul C.M., sumă care ar fi provenit de la un reprezentant al unei societăți comerciale din București. Cu privire la această faptă există doar un denunț, inițial susținându-se că ar fi fost dată lui C.M. pentru el și abia din data de 27.02.2020 s-a pretins că aceasta ar fi ajuns în realitate la doamna Sorina Pintea.
b) solicitarea și primirea în mod direct, în data de 28.02.2020, a sumei de 120.000 lei de la suspectul C.M., sumă care ar fi provenit de la un reprezentant al conducerii unei societăți comerciale din București. Această acuzație este susținută doar prin denunțul lui C.M., redarea trunchiată a unui dialog de aproape 1 minut din 28.02.2020 și de plasarea unei pungi cu bani, al cărui conținut nu a fost cunoscut de doamna Sorina Pintea până la sosirea organelor de urmărire penală.
Nu a existat un flagrant, acesta fiind motivul pentru care nu există un proces verbal încheiat în acest sens. Menționăm în mod expres că nu este vorba de achiziționarea de aparatură și/sau consumabile medicale având legătură cu epidemia de Coronavirus, fiind vorba despre un contract încheiat și derulat în 2019.
Doamna Sorina Pintea nu se face vinovată de infracțiunea de care este acuzată, domnia sa nu a săvârșit vreo infracțiune și nu a pretins sume de bani, așa cum se susține. De altfel, doamna Sorina Pintea nu a avut atribuții în legătură cu încheierea sau executarea contractului de achiziție publică în raport de care sunt formulate acuzațiile.
Doamna Sorina Pintea este victima unei înscenări și a unor jocuri politice murdare, dovadă suplimentară în acest sens fiind și gestul denunțătorului, extrem de atipic procedural, de a-i contacta fiul pentru a-i spune adevărul, și anume că, în realitate, banii nu erau solicitați pentru mama sa și nici predați ulterior acesteia.
Nici fiul doamnei Sorina Pintea și nici aceasta nu au formulat acuzații la adresa altor persoane, întrucât nu au cunoștință de fapte de natură penală, însă este evident, încă odată, că informațiile denunțătorului C.M. sunt false și nefondate.
Doamna Sorina Pintea se află într-o luptă nedreaptă, întrucât este obligată să își apere întreaga carieră și probitate profesională dintr-o postură vulnerabilă, starea sa de sănătate fiind una precară, agravată pe fondul privării de libertate.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Ce spunea Udrea despre Sorina Pintea: „Sper că este o înscenare”
Ce spunea Udrea despre Sorina Pintea: „Sper că este o înscenare”

Elena Udrea a declarat duminică despre Sorina Pintea, aflată în arest preventiv sub acuzaţia de luare de mită, că speră că este nevinovată, că este o înscenare, precizând că a apreciat-o ca ministru al Sănătăţii.

Sorina Pintea, suspendată din PSD și înlocuită din funcţia de manager al Spitalului de Urgenţă
Sorina Pintea, suspendată din PSD și înlocuită din funcţia de manager al Spitalului de Urgenţă

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Baia Mare, Sorina Pintea, va fi înlocuită din funcţie şi suspendată din PSD, a precizat duminică preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.

Sorina Pintea, arestată preventiv. Ce a spus când i-a fost înmânată mita
Sorina Pintea, arestată preventiv. Ce a spus când i-a fost înmânată mita

Sorina Pintea a fost arestată prevenitiv pentru 30 de zile sâmbătă seară.

Fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea, reținută de DNA pentru luare de mită
Fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea, reținută de DNA pentru luare de mită

DNA a anunțat, sâmbătă dimineață, că a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul
Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul

Un oficial de rang înalt din Hamas a declarat pentru AP că grupul islamist militant este dispus să accepte un armistițiu de cinci ani sau mai mult cu Israelul.

 

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.