Prima localitate din Ilfov care a intrat în carantină. Se circulă doar cu declarația pe propria răspundere

Ultima actualizare: 14-11-2020 09:53

Comuna ilfoveană Ciorogârla, aflată la 20 de kilometri de Capitală, este în carantină timp două săptămâni. Decizia a fost luată de autorități, după ce rata de infectare a înregistrat, în ultimele 14 zile, aproape 8 cazuri la mia de locuitori.

Măsura a intrat în vigoare vineri seară, la ora 20.00. După această oră, mai multe echipaje de poliție au supravegheat intrările și ieşirile din comună și i-au informat pe localnici cu privire la noile reguli. De sâmbătă se aplică și sancțiuni.

Discuție poliţist - şofer:

- Unde mergeţi?
- La domiciliu.
- Domiciliu în?
- În Ciorogârla.
- De mâine declaraţie de la angajator către locul de muncă sau declaraţia pe proprie răspundere pentru unul dintre motivele invocate pentru urgenţe de acolo, da?

Astfel de înştiinţări au primit toate persoanele oprite de poliţie, vineri seară, după ora 20:00, la intrarea în comuna Ciorogârla.

Ciorogârla este prima localitate din judeţul Ilfov în care s-a instituit carantina zonală. De acum, toate persoanele care vor vrea să intre, sau să iasă din localitate, trebuie să pregătească o declaraţie pe proprie răspundere, cu un motiv bine întemeiat.

De asemenea, locuitorii din comună vor fi nevoiți să-şi limiteze circulația în interiorul localităţii, indiferent de oră. Toate terasele vor fi închise, iar organizarea de evenimente în spații închise sau deschise - este interzisă.

Măsura carantinarii a fost impusă după ce în localitate s-au înregistrat aproape 8 cazuri la mia de locuitori, în ultimele 14 zile.

Ciolcă Anne-Marie, purtător de cuvânt IPJ Ilfov: ”Suntem prezenţi cu efective şi în interiorul localităţilor, astfel încât să ne asigurăm că măsurile şi interdicţiile impuse de autorităţi vor fi respectate.”

Conform ordinului emis de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, carantina este valabilă până în 26 noiembrie, ora 20.00. În comuna cu aproximativ 6.500 de locuitori au fost depistate 52 de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO