Președintele CMR, despre medicul fals: Șarlatanii sunt atrași de sumele mari de bani


Ultimul update: Marti 05 Februarie 2019 14:31
Data publicarii: Marti 05 Februarie 2019 14:25
Categorie: Stiri actuale
spital

Președintele Colegiul Medicilor din România, Gheorghe Borcean, a declarat pentru Știrile PRO TV că a primit de la Colegiul Medicilor din București „o întâmpinare” cu privire la falsul medic descoperit în România.

”Răspunsul nostru a fost negativ”, a precizat Gheorghe Borcean, precizând că „șarlatanii” sunt atrași de sumele mari de bani obținute din domeniul chirurgiei plastice.

Declarațiile Colegiul Medicilor din România:

”Acum 3-4 săptămâni am primit o întâmpinare din partea Colegiul Medicilor din București în care eram întrebaţi dacă cumva CMR ar fi dat vreun aviz acelui cetăţean italian, răspunsul nostru a fost negativ.

Doamna preşedintă a CMB a făcut o plângere penală. De atunci am aflat abia astăzi din ancheta celor de la Libertatea că pârâtul s-a prevalat de nişte documente la Direcţia Sănătate Publică

Se întâmplă pentru că atunci când medicina de forma aceasta se practică pe bani nu puţini România devine un El Dorado pentru toţi şarlatanii care îşi imaginează că pot practica medicina sub forma aceasta, că într-o ţară bananieră.

Trebuie să-şi echivaleze studiile la centrul de resurse umane al Ministerului Sănătății. Cu acea hârtie se prezintă la Colegiu, unde depune un certificat de la Ordinul Medicilor din care provine, precum şi solicitarea cuiva din România care îl cheamă să opereze

Toate documentele sunt verificate la Colegiul Medicilor şi primeşte un aviz în funcţie de ce a cerut şi ce garanţii depune.

Doar în baza unei parafe el nu putea să meargă să lucreze la un angajator. Procurorul va cerceta şi va vedea ce documente a depus încât să i se dea voie să lucreze

Am mai auzit de astfel de situaţii. Marketingul este mai important decât competenţa profesională. Tot aşa au fost descoperiţi, prin vigilența colegiilor teritoriale. Au fost deferiţi procurorilor.”

 

Sursa: StirilePROTV

VIDEO PROTVPLUS.RO