Prăpăd în țară, în urma vremii severe. Treptele falezei din Eforie Nord s-au transformat în cascadă

Ultima actualizare: 08-07-2020 13:52

Mai multe zone din țară au fost vizate marți de avertizări imediate de cod roșu de vreme rea, iar problemele nu au întârziat să apară.

În Tulcea s-au inundat străzile și vijelia a rupt copaci, iar pe litoral, nori negri și fioroși au alungat turiștii de pe plajă.

În Mamaia Nord, mai multe echipaje de salvare s-au mobilizat după ce, la 112, a fost anunțat faptul că o persoană a fost văzută în larg în timpul furtunii.

Căutările au fost oprite după lăsarea întunericului din cauza condiţiilor meteo.

Timp de o oră și 15 minute, în mai multe localități din Tulcea a fost cod roșu de vreme severă. Au căzut 50 de litri de apă pe metru pătrat, iar - în unele locuri - și gheață. Mai multe străzi au fost inundate, în timp ce vântul a rupt copaci. Unii au căzut peste mașini.

Preț de aproape o oră a fost cod roșu și pe litoral. Când norii negri au acoperit cerul, turiștii care se aflau pe plajă au căutat să se adăpostească.

A fost grindină și în Năvodari.

Rău a fost și în Eforie Nord. A plouat atât de mult, încât treptele falezei s-au transformat într-o cascadă.

Pe o porțiune dintr-o stradă, pe care se fac lucrări de reabilitare, asfaltul a cedat. În capcana apărută brusc a fost prinsă o mașină parcată.

La Mangalia, într-o intersecție s-a format o baltă uriașă, iar locuitorii au făcut haz de necaz și au ieșit la pescuit.

În timpul vijeliei care a măturat litoralul, cineva a sunat la 112 și anunțat că o persoană se află în larg, în Marea Neagră, în zona Mamaia Nord. Un echipaj SMURD, câțiva scafandri și o ambarcațiune de salvare s-au mobilizat imediat.

Reporter: „Se vede ceva în apă?”

Chiril Denis, salvamar: „Nu se vede nimic în apă. Curentul trage spre Mamaia și șanse să fie încolo nu. Și posibil să fie și o alarmă falsă."

Remus Grigore, sublocotenent scafandru: „Ei spun că au văzut o persoană care înota în larg și o trăgeau curenții în larg. Băieții au intrat deja o dată. Asta e a doua oară. Se caută în linie, se acoperă o suprafață cât mai mare."

Spre seară, căutările au fost oprite.

Specialiștii spun că aceste fenomene extreme au fost provocate de o masă de aer rece care traversează România.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO