Pomohaci contestă decizia de caterisire

Ultima actualizare: 28-08-2017 19:39

Fostul preot Cristian Pomohaci, caterisit după ce a fost înregistrat în timp ce îi cerea unui minor favoruri sexuale, şi-a uimit superiorii de la Mitropolia Ardealului.

Personal, a depus o cerere prin care contestă decizia de caterisire luată de Arhiepsicopia din Albă Iulia. Aşa se face că în termen de 30 de zile, Cristian Pomohaci va fi rejudecat de către Consistoriul Mitropolitan.

Dosarul de caterisire a lui Cristian Pomohaci trebuie să ajungă la mitropolia Ardealului, la Sibiu. Fostul preot a avut la dispoziţie 30 de zile să se apere în faţă celor din Alba Iulia, care i-au retras dreptul de a sluji într-o biserica ortodoxă, pe 28 iulie.

Pomohaci nu a adus niciun fel de dovezi în scandalul sexual în care a fost implicat. Însă a contestat oficial modul în care a fost alungat din preoţie. Prin urmare, în maximum 30 de zile se vor aduna în consistoriul Mitropolitan 8 preoţi, care îl vor rejudeca.

În tot acest timp, Cristian Pomohaci este susţinut în satul sau Moșuni din judeţul Mureş de mulţi enoriași, care încă îl consideră nevinovat. Pe de altă parte, Pomohaci are un dosar penal pentru racolare de minori în scopuri sexuale. Investigaţia este preluată de Parchetul General.

Cristian Pomohaci, caterisit la sfârşitul lunii iulie, de consistoriul eparhial, după ce au fost făcut publice înregistrările scanbaloase, avea la dispoziţie 15 zile să depună constestaţie. A şi făcut acest lucru, pe ultima sută de metri. Totuşi, rămâne de văzut dacă va avea câştig de cauza, pentru că va fi nevoit să ajungă din nou în faţă unei comisii: Consistoriul Mitropolitan.

În satul în care avea parohie, Moșuni din judeţul Mureş, fostul preot are o avere uriaşă: case, maşini şi angajaţi.

Oamenii spun că deşi a fost implicat în acest scandal, fostul preot încă este căutat de enoriaşi din toată ţara.

Localnic: ”La satul asta nu trebuie alt părinte, doar Cristian Pomohaci, noi asta vrem şi nu-i drept nimica ce zice lumea, nu-i drept.

Pomohaci va fi citat să se prezinte în faţa superiorilor săi în zilele următoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO