Polițist din Arad, reținut după participarea la o spargere. S-a furat un seif cu 300.000 de euro

Dată publicare: 05-03-2021 14:08
Dată actualizare: 05-03-2021 14:15


Polițist din Arad, reținut după participarea la o spargere. S-a furat un seif cu 300.000 de euro

Un agent de Poliție din Arad a participat la o spargere de 300.000 de euro, bani luați cu tot cu seif , dintr-o locuință, după ce hoții l-au legat pe proprietar.

 

Polițiștii arădeni au reținut patru persoane în cazul spargerii unei locuințe, în noiembrie 2020. Unul dintre suspecți este polițist în Pîncota, care va fi suspendat din funcție.

Anchetatorii au stabilit că polițistul a asigurat ieșirea din locuință a hoților, care au plecat cu un seif conținând suma de 300.000 de euro, precizează IPJ Arad într-un comunicat preluat de news.ro.

„Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că doi dintre cei în cauză ar fi pătruns, în noaptea de 21 spre 22 noiembrie 2020, într-o locuinţă din localitatea Pâncota, de unde, în urma imobilizării victimei, ar fi sustras, dintr-un seif, 300.000 de euro, iar ceilalţi doi, unul fiind agent de poliţie în cadrul Poliţiei oraşului Pâncota, ar fi asigurat ieşirea din imobil”, se arată în comunicat.

Procurorii au făcut și percheziții, ridicându-se obiecte care vor fi folosite în anchetă iar, la domiciliul unuia dintre bărbaţi, au fost găsite 22.380 de ţigări fără timbru românesc care ar proveni din contrabandă, acestea fiind ridicate.

„Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad au efectuat, la data de 4 martie a.c., 5 percheziţii domiciliare. Patru persoane au fost reţinute. Poliţiştii de investigaţii criminale, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi al poliţiştilor criminalişti, au pus în aplicare cinci mandate de percheziţie domiciliară, la imobilele a patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 33 de ani, din municipiul Arad şi comuna Şiria”, au precizat polițiștii.

Cei patru suspecții au fost reținuți și se cere arestarea preventivă a acestora.

Sursa: News.ro