Poate începe judecata dosarului în care Darius Vâlcov e acuzat de instigare la dare şi luare de mită


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 20 Septembrie 2018 17:17
Categorie: Stiri actuale
Darius Vâlcov

Curtea de Apel Craiova a decis, joi, că poate începe judecata dosarului în care Darius Vâlcov este acuzat de instigare la dare şi luare de mită.

În acest dosar este acuzat şi un angajat al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Olt, la data comiterii faptelor, judecată pentru că a luat mită de la o firmă controlată de către Vâlcov. Judecata pe fond a dosarului are loc la Tribunalul Gorj, relatează news.ro.

Curtea de Apel Craiova a hotărât, joi, să respingă contestaţiile depuse de Darius Vâlcov, Eduard Cincu, Elena Marinela Calotă Sălcianu la decizia din luna mai a Tribunalului Gorj, prin care putea începe judecata pe fond a dosarului. Decizia Curţii de Apel Craiova este definitivă.

Darius Bogdan Vâlcov a fost pus sub acuzare, în iunie 2017, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, anchetatorii susţinând că acesta a constituit trei societăţi comerciale, SC Millenium Topographica SRL, SC Contis Company SRL şi SCA Ciobanu şi Asociaţii, ce acţionau ca un tot unitar.

"Întrucât nu răspundeau exigenţelor profesionale, având repercusiuni pe plan financiar, inculpatul VDB a decis să coopteze în cadrul uneia dintre acestea, un funcţionar de la OCPI Olt care să verifice, în prealabil documentaţia întocmită de către angajaţii SC Millenium Topographica SRL - având ca activitate, cadastru - astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI. În acest scop, inculpatul a exercitat activităţi de determinare mediată, în urma cărora alte două persoane, angajate ale societăţii controlate de acesta, i-au dat funcţionarului din cadrul OCPI, suma de 1.000 lei lunar, în perioada ianuarie 2012-martie 2015, bani necuveniţi, care nu erau evidenţiaţi în actele contabile, întrucât funcţionarul OCPI nu era angajat al societăţii comerciale, iar în cadrul atribuţiunilor sale de serviciu aviza şi documentaţia întocmită de către angajaţii SC Millenium Topographica SRL Slatina", se arăta într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

De asemenea, anchetatorii au emis atunci pe numele lui Darius Bogdan Vâlcov un ordin de a nu părăsi ţara ca măsură preventivă.

În acelaşi dosar, a fost cercetat şi fostul consilier democrat-liberal Mircea Dogaru.

În 5 mai 2017, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile pentru un angajat al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Olt pe care îl acuzau că a primit mită timp de trei ani de la o firmă din Slatina. Angajatul OCPI Olt ar fi primit, în perioada ianuarie 2012 - martie 2015, suma de 1.000 lei, lunar, din partea administratorului SC Millenium Topographica SRL Slatina, iar în schimbul banilor acesta trebuia să verifice documentaţia întocmită de către angajaţii societăţii respective.

"Acea activitate a funcţionarului public din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Olt, de primire a unei sume de bani, lunar, din partea administratorului SC Millenium Topographica SRL Slatina – societate care a avea ca obiect activitatea de cadastru, s-a efectuat fără nici un fel de titlu justificativ, banii fiind primiţi în mod necuvenit, fără a exista vreun document din partea societăţii, care să evidenţieze respectiva plată, în condiţiile în care acesta masca primirea banilor, printr-o prestaţie zilnică a sa, de consultanţă acordată angajaţilor societăţii susmenţionate”, se arăta într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Dosarul a fost trimis în judecată în iulie 2017.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO