Peste 200 de certificate de revoluționar, ridicate de la Imprimeria Națională


Ultimul update: Miercuri 05 Februarie 2020 20:54
Data publicarii: Miercuri 05 Februarie 2020 20:19
Categorie: Stiri actuale

Procurorii Parchetului General au ridicat de la Imprimeria Națională peste 200 de certificate de revoluționar, ce urmau să fie împărțite de autoritatea de profil.

Anchetatorii au deschis un dosar penal în urma unui denunț făcut de Marian Moroșanu, revoluționarul supranumit Ceauşescu, împotriva unor funcționari pe care îi acuză de abuz în serviciu.

Procurorii au început deocamdată urmărirea penală în rem și trebuie să verifice dacă a fost respectată legea, mai ales în ceea ce privește acordarea titlului de luptător cu rol determinant în Revoluție unor personaje contestate, cum sunt președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, profesorul Alexandru Mironov și fostul antrenor de fotbal Cornel Dinu.

Ultimii doi se regăsesc de altfel în anexa decretului semnat în decembrie de Președintele României, Klaus Iohannis. Potrivit legii, un luptător, cu rol determinant în Revoluția din decembrie 1989, primește lunar o indemnizație în valoare de 2.000 de lei, transport gratuit și scutire la plata anumitor impozite.

VIDEO PROTVPLUS.RO