Perchezitii ale procurorilor in casa unui barbat suspectat ca pirata posturile TV. Cati bani a castigat din aceasta "afacere"

12-10-2015 13:17


Un fost rege al etnobotanicelor din Capitala s-a trezit de dimineata cu trupele speciale la usa casei. Este suspectat ca, dupa ce a renuntat sa mai vanda substante interzise, s-ar fi apucat de o alta afacere ilegala, dar mult mai banoasa.

Noua afacere ar consta in distributia de canale de televiziune pe internet. Asa ar fi castigat la negru sume fabuloase.

Alin Rotaru este protagonistul acestei actiuni de anvergura. Politistii au descins luni dimineata la 9 adrese in cautare de dovezi, insa cel mai important loc pentru anchetatori a fost chiar cartierul general al acestei afaceri, respectiv o firma care ar fi distribuit canale TV fara sa aiba licenta, dar mai ales fara sa aiba acordul proprietarilor.

Anchetatorii sustin ca incasarile sale erau foarte mari, iar Alin ar fi infiintat mai multe firme impreuna cu fratele sau, cu sotia lui, dar si cu un prieten - firme nu doar in Romania, ci si in paradisuri fiscale pe unde ar fi spalat banii castigati de la abonatii de buna credinta. In felul acesta, mai spuna anchetatorii, s-ar fi realizat un prejudiciu de 1,5 milioane de euro.

Dupa ce a scapat de controversele legate de etnobotanice, Alin Rotaru risca acum sa ajunga in spatele gratiilor din cauza nerespectarii drepturilor de autor. Dupa ce intregul echipament va fi confiscat, suspectii vor fi adusi la Parchetul General pentru interogatorii. Nu este exclus ca, la finalul zilei, pe numele sau sa fie emis o ordonanta de retinere pentru 24 de ore.

VIDEO PROTVPLUS.RO