Pelerinajul de Florii. Mii de oameni participă la procesiunea din București. VIDEO

Ultima actualizare: 16-04-2022 19:32

În Bucureşti, dar şi în alte oraşe din ţară, în sâmbăta lui Lazăr, ajunul marii sărbători dedicate "Intrării Domnului în Ierusalim", credincioșii participă la „Pelerinajul de Florii”.

Se sfințesc ramurile de salcie care sunt apoi oferite oamenilor. Procesiunea a început în Capitală de la Mănăstirea Radu Vodă.

Pelerinajele care au loc sâmbătă în mai multe zone din țară anticipează marea sărbătoare de duminică, Intrarea Domnului în Ierusalim. Procesiunea din Capitală a început la 16:15, de la Mănăstirea Radu Vodă, unde, în primul rând, s-au sfințit ramurile de salcie care au fost oferite credincioșilor care participă.

Procesiunea este condusă de zeci de preoți și ierarhi, iar pe traseu vor fi mai multe opriri, inclusiv la Catedrala Sfântul Spiridon cel Nou pe Principatele Unite și se va încheia în jurul orei 18 la Catedrala Patriarhală unde Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va sfinţi icoana praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, se vor ruga cei care participă la pelerinaj și va avea și o scurtă predică.

Duminică va avea loc și Liturghia de Florii tot pe Dealul Patriarhiei și în toate bisericile din țară, când se vor sfinți din nou ramuri de salcie, iar de săptămâna viitoare creștinii ortodocși intră în Săptămâna Mare, Săptămâna Patimilor Mântuitorului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO