Patru șoferi au rămas fără carnet doar în 10 minute. Ce greșeală au comis

17-10-2019 14:08

Sute de treceri de cale ferată din toată ţara au fost joi monitorizate de peste 1500 de poliţişti care au vrut să-i prindă în flagrant pe şoferii care nu se asigură sau nu opresc la bariere.

De multe ori, greşeli banale duc la catastrofe: maşini spulberate de locomotive, oameni striviţi în vehicule, familii îndoliate. În urma acestor controale, numai în Constanța în câteva minute, patru şoferi au rămas fără permis.

Poliţist: "Nu aţi respectat semnalul de culoare roşie instalat la semaforul cu calea ferată şi cele acustice. O să vă rog să îmi prezentaţi documentele, buletinul, permisul, certificatul de înmatriculare şi asigurarea maşinii.

Pentru asemenea fapte, în doar 10 minute de control, patru şoferi au rămas fără permis pentri 90 de zile.

Deşi trecerea de cale ferată este semnalizata, niciunul dintre ei nu s-a gândit la consecinţe.

Postea Claudiu Valentin, Poliţia Transporturi IPJ Constanța: "S-a urmărit sancţionarea participanţilor la trafic care nu respecta semnificaţia indicatoarelor la nivel trecerea cu calea ferată."

Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța: "Conducătorii care nu respectă legislaţia privind trecerea la nivel cu calea ferată, sunt pasibili de o sancţiune cuprinsă între 9 şi 20 de puncte amendă."

Nouă puncte de amendă înseamnă 1305 lei cu posibilitate de a o achita jumătate din suma în termen de 15 zile.

Acţiunea, la care au participat peste 1.500 de poliţişti de la transporturi, rutieră şi ordine publică, a vizat 500 de treceri peste calea ferată din întreaga ţară.

În Bucureşti de la Ordine Publică, de la Rutera şi de la Transporturi au organizat trei razii în zonele Andronache, Petricani şi Republică, acolo unde există astfel de treceri la nivel cu calea ferată. În primele ore de la acţiune, aceştia au verificat peste 100 de şoferi, au aplicat 60 de sactiuni şi au reţinut 13 permise.


VIDEO PROTVPLUS.RO