Patru jurnalisti, retinuti in cazul Bioterra. Anchetatori: au cerut mita de 180.000 de euro

Dată publicare: 01-10-2012 06:20
Dată actualizare: 04-11-2012 03:06


"M-au amenintat ca ma omoara si ca dau foc Universitatii, daca nu le dau 180.000 de euro," sustine fondatorul, universitatii Bioterra, care a fost santajat de directorul unei reviste si de alti 3 indivizi.

Totul s-a intamplat dupa ce procurorii l-au retinut pe un sef de lucrari de licenta, banuit ca ar fi luat mita de la studenti.

Suspectii ar fi profitat tocmai de ziua in care la facultate au avut loc perchezitii si ar fi realizat un filmulet, pretinzand despre el ca ar fi sifonat si mai mult imaginea institutiei de invatamant, daca ar fi fost facut public.

Florin Paraschivescu, directorul publicatiei "Atac la persoana", impreuna cu trei angajati, au fost retinuti de politisti in curtea Universitatii Bioterra.

Politistii au cautat asupra lor 5000 de euro, banii pe care i-ar fi primit de la rectorul institutiei de invatamant particulare. Banii ar fi reprezentant dovada ca jurnalistul l-a santajat pe profesor.

Dupa ce prodecanul unei facultati din cadrul Universitatii Bioterra a fost arestat pentru luare de mita, suspectii banuiti acum de santaj au filmat cum mai multe documente au fost arse in curtea insitutiei.

imediat dupa ce saptamana trecuta politistii au plecat de la univeristate cu documente necesare anchetei, angajatii de aici au dat foc mai multor acte neoficiale. Momentul a fost filmat si a devenit obiectul santajului.

Cu imaginile respective, Paraschivescu l-ar fi contactat pe rectorul Ioan Nicolae si l-a anuntat ca are imagini compromitatoare cu distrugerea unor acte. I-a spus ca, daca nu le vrea publicate, ar trebui sa plateasca 180.000 de euro, dupa cum ne-a povestit chiar Ioan Nicolae. Rectorul a cerut ajutor politiei.

La scurt timp dupa realizarea flagrantului, pe pagina de internet a revistei "Atac la persoana" au fost publicate dovezile care ar fi fost folosite la santaj. Par a fi tabele cu numele unor studenti.

In timpul cercetarii, la fata locului, dar si la audierile care au durat toata noaptea, suspectii si-au sustinut nevinovatia si au afirmat ca ar fi vorba de o inscenare.

Florin Paraschiv si inca un complice au fost arestati preventiv pentru santaj. Celilati doi suspecti vor fi cercetati in stare de libertate.

Tags: bioterra,


VIDEO PROTVPLUS.RO