Dosarul privind decesul lui Patrick Ekeng: Urmarire penala pentru ucidere din culpa, ambulanta a fost sigilata

×
Codul embed a fost copiat

O noua tragedie loveste sportul romanesc si ridica numeroase intrebari despre sistemul nostru sanitar. Fotbalistul lui Dinamo, camerunezul Patrick Ekeng a murit, dupa ce s-a prabusit pe terenul din Stefan cel Mare in timpul meciului cu Viitorul.

Avea doar 26 de ani si se afla la cateva sute de metri de cel mai important spital de urgenta din tara. 

Era minutul 69 al meciului Dinamo - Viitorul. In cercul de la mijlocul terenului, Patrick Ekeng s-a prabusit ca secerat, fara ca cineva sa il fi atins. Camerunezul de 26 de ani incepuse meciul ca rezerva, insa Mircea Rednic il trimisese in teren de doar 7 minute.

Primii care si-au dat seama ca asista la o tragedie au fost francezul Kevin Boli, de la Viitorul, si atacantul cainilor rosii, Dorin Rotariu. Meciul s-a oprit brusc, iar medicul echipei Dinamo a ajuns langa jucatorul african. Suporterii si fotbalistii cereau disperati interventia ambulantei.

Dupa mai bine de doua minute, autospeciala apartinand unei firme private intra pe gazon, iar doctorita de pe ambulanta decide sa il transporte pe Ekeng la Spitalul Floreasca, la doi pasi de stadion. Cititi si pe www.sport.ro detalii pe acest subiect!

Citește și
Patrick Ekeng
Momentul in care Patrick Ekeng s-a prabusit pe teren. Ambulanta a intervenit de abia dupa 2 minute si 47 de secunde. VIDEO
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

SUMARUL EVENIMENTELOR:

► Parchetul Tribunalului Bucuresti a inceput urmarirea penala in rem pentru fapta de ucidere din culpa
► Ambulanta care l-a transportat pe fotbalistul Patrick Ekeng a fost sigilata
► Control la o societate comerciala care asigura servicii de ambulante private, dupa decesul lui Patrick Ekeng
► Ionut Negoita, presedintele Dinamo: "Toti dinamovistii suntem in doliu, am pierdut unul dintre noi"
►Stelistii, solidari cu dinamovistii. Jucatorii Stelei au aprins lumanari pe gazonul lui Dinamo

Momentul in care Patrick Ekeng s-a prabusit pe teren. Ambulanta a intervenit de abia dupa 2 minute si 47 de secunde. VIDEO
Cum a fost salvat fotbalistul Fabrice Muamba dupa ce s-a prabusit pe teren, intr-un caz similar cu cel al lui Patrick Ekeng
"Nu te vom uita niciodata, prietene!" Mesajele marilor fotbalisti ai lumii dupa moartea lui Patrick Ekeng
Dinamovistul Catalin Haildan a murit dupa ce s-a prabusit pe teren, acum 16 ani. Tragediile din fotbalul romanesc

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR:

UPDATE 18:55 Florin Tanase, atacantul Viitorului, a rememorat evenimentele petrecutE in Stefan cel Mare, in momentul in care Patrick Ekeng s-a prabusit pe teren, potrivit Sport.ro.

Florin Tanase a spus ca fotbalistul nu mai respira inca din momentul in care a fost urcat pe targa, in timp ce doctorul lui Dinamo i-ar fi zis ca respira.

"Eu tipam catre doctorul lui Dinamo sa ii bage mana pe gat si el zicea ca respira. Eu ii tot repetam ca nu respira. Si cand l-a pus pe targa nu mai respira de loc. I-am zis: "Ba, nu vezi, ma, ca nu mai respira?". El a zis ca il duce la spital", a spus Florin Tanase, scrie Sport.ro

UPDATE 18:40 Parchetul Tribunalului Bucuresti a anuntat ca a fost inceputa urmarirea penala in rem pentru fapta de ucidere din culpa, in cazul decesului lui Patrick Ekeng.

In cadrul anchetei au fost ridicate mai multe documente, ambulanta cu care a fost transportat jucatorul dinamovist a fost sigilata, alte doua ambulante aflate la stadion au fost examinate criminalistic, iar inregistrarile video care surprind momentul prabusirii jucatorului pe teren si acordarea primului ajutor medical vor fi analizate.

“In seara zilei de 06.05.2016, la ora 23.25, la Spitalul Floreasca s-a produs decesul jucatorului de fotbal Patrick Ekeng, in varsta de 26 de ani. Acesta a fost transportat cu o ambulanta la spital, dupa ce s-a prabusit pe gazon, in timpul unui meci de fotbal desfasurat pe Stadionul Dinamo. Drept urmare, la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti s-a constituit un dosar penal in vederea stabilirii circumstantelor in care s-a produs decesul”, se arata intr-un comunicat de presa comun al Parchetului Tribunalului Bucuresti si Politiei Capitalei transmis sambata.

Politistii de la Serviciul Omoruri au ridicat documentele medicale intocmite la Spitalul Floreasca, precum si unele documente legate de organizarea meciului care a avut loc vineri seara, pe stadionul echipei Dinamo.

Totodata, sambata au fost solicitate documente relevante in cauza de la factorii implicati in desfasurarea meciului jucat de Dinamo cu FC Viitorul.

Anchetatorii au dispus efectuarea unei autopsii medico-legale, care va fi efectuata luni, la Institutul National de Medicina Legala “Mina Minovici”, au precizat sursele citate.

UPDATE 18:00 Interventia de acordare a primului ajutor in cazul jucatorului dinamovist Patrick Ekeng a fost “slabuta”, nu a fost facuta de profesionisti, a declarat sambata, pentru News.ro, doctorul Cristian Grasu, presedintele Asociatiei Serviciilor de Ambulanta din Romania, precizand ca are voluntari care s-ar fi descurcat mult mai bine intr-o astfel de situatie.

Doctorul Cristian Grasu considera ca a lipsit evaluarea facuta pofesionist, dar si initierea tratamentului la fata locului, dupa ce Patrick Ekeng s-a prabusit pe teren, in urma unui stop cardio-respirator.

Presedintele Asociatiei Serviciilor de Ambulanta din Romania a subliniat ca o salvare care ajunge la un astfel de caz trebuie sa fie complet dotata, sa aiba oxigen, defibrillator si trusa de intubare.

Nu am vazut nimic din toate astea. Nu am vazut pe nimeni sa se aplece sa vada daca respira. Oamenii erau bine intentionati, dar probabil ca au fost afectati emotional si au pierdut din vedere multe lucruri. Dar tocmai stapanirea de sine si urmarirea procedurilor in astfel de cazuri face diferenta intre un profesionist si un neprofesionist. La ceilalti, medicul lotului, antrenor, arbitru, jucatori, s-a vazut lipsa reactiei in acordarea primului ajutor. Nimeni nu stia ce sa faca”, a mai spus Cristian Grasu.

Nu a fost o interventie de profesionisti. Nu te repezi sa il bagi in masina. Atunci cand ai norocul sa fii foarte aproape, trebui de la inceput sa faci tot ce trebuie. Cu cat intarzii in acordarea primului ajutor, cu atat diminuezi sansele. Am voluntari care s-ar fi descurcat mult mai bine”, a mai spus Cristian Grasu.

Si secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat sambata, pentru News.ro, ca interventia in cazul fotbalistului Patrick Ekeng trebuia facuta “mai altfel” si, fara discutie, se putea face mai bine.

UPDATE 17:50 Procurorii criminalisti din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti si ofiterii din cadrul Serviciului Omoruri efectueaza cercetari in cazul decesului jucatorului de fotbal Patrick Ekeng sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa, in cauza fiind dispusa inceperea urmaririi penale in rem, informeaza un comunicat transmis sambata AGERPRES. Conform sursei citate, la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti s-a constituit un dosar penal in vederea stabilirii circumstantelor in care s-a produs decesul.

"Cu ocazia deplasarii la fata locului, lucratorii din cadrul Serviciului Omoruri au ridicat documentele medicale intocmite la spital, precum si unele documente legate de organizarea evenimentului sportiv. Totodata, in cursul zilei de sambata, au fost solicitate documente relevante in cauza de la factorii implicati in desfasurarea meciului de fotbal pe parcursul caruia s-a produs incidentul", se arata in comunicatul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Sursa citata precizeaza ca a fost dispusa o autopsie medico-legala, care va fi efectuata luni la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici".

"Au fost atasate la dosarul cauzei inregistrari video ale incidentului. De asemenea, au fost solicitate si alte inregistrari ale unor camere de supraveghere instalate in zona incidentului. Au fost examinate criminalistic cele trei ambulante (apartinand unui serviciu privat) prezente la locul desfasurarii meciului de fotbal, iar cea care l-a transportat pe jucatorul de fotbal la spital a fost sigilata, in vederea efectuarii unor verificari suplimentare", se arata in comunicat.
 

UPDATE 16:30 Suporterii dinamovisti au venit in Stefan cel Mare si au impanzit gardurile stadionului cu mesaje pentru Patrick Ekeng. Mai multe steaguri negru au aparut in Stefan cel Mare, scrie sport.ro

 

UPDATE 16:00 Departamentul pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, impreuna cu reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, a inceput sambata un control la o societate comerciala care asigura servicii de ambulanta private, informeaza un comunicat al MAI. "De asemenea, Ministerul Sanatatii a sesizat Colegiul Medicilor in legatura cu modul in care medicul de la ambulanta privata a intervenit la caz", precizat MS intr-un comunicat de presa, conform news.ro

Conform sursei citate, personalul din cadrul Serviciului Inspectie al DSU, doi medici cu experienta in medicina de urgenta si personal desemnat din cadrul Directiei de Sanatate Publica Bucuresti vor verifica mai multe aspecte, printre care: ambulantele serviciului de ambulanta privat si dotarea acestora, precum si respectarea normativelor in vigoare; respectarea legislatiei privind acordarea asistentei medicale de urgenta si transport sanitar in regim privat; schema de personal si a calificarilor acestora, precum si a documentelor care atesta formarea continua a angajatilor care lucreaza pe ambulante; documentele intocmite in urma interventiilor la cazurile de urgenta si de consultatii la domiciliu, inclusiv cele care se fac in baza protocolului cu Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov si in baza contractului cu Casa de Asigurari.

"La finalul controlului, in functie de aspectele constatate vor fi luate masurile legale care se impun, iar concluziile vor fi facute public", se arata in comunicat.

Sambata, ofiteri de la Serviciul Omoruri din Politia Capitalei au deschis o ancheta in cazul mortii fotbalistului dinamovist Patrick Ekeng, dupa cum au precizat surse judiciare.

UPDATE 15:24: Si rapidistii au ajuns pe stadionul Dinamo din Stefan cel Mare si au aprins lumanari in memoria fotbalistului Patrick Ekeng.

 

UPDATE 15:02: In semn de solidaritate, jucatorii Stelei au aprins lumanari pe gazonul lui Dinamo! Marica a plans in hohote, alaturi de celebrul suporter al lui Dinamo poreclit "Mutu". Stelistii au fost aplaudati de suporterii dinamovisti in momentul plecarii, conform Sport.ro

"Va dati seama ca tuturor ne pare rau si un asemenea caz nu este binevenit. Dar trebuie sa analizam foarte bine lucrurile, sa vedem ce avem de facut de acum incolo si nu sa cautam vinovati, sa vedem cine a fost de vina, ce s-a intamplat... Este un accident grav, a murit un copil, un jucator important al lui Dinamo si trebuie sa ne asiguram ca de acum incolo nu vom mai avea parte de asemenea evenimente", a spus Laurentiu Reghecampf.

Reghecampf a declarat ca nu este de acord cu criticile la adresa staff-ului medical al echipei Dinamo si a personalului de pe Salvare. ''Cei de pe Salvare, cei de la Dinamo, cei de la Viitorul, toti oamenii incercau sa ajute. Nu cred ca a existat un om care nu voia sa ajute. Si daca vezi pe strada un om cazut tot te duci sa ajuti. Deci, eu nu sunt de acord cu lucrurile astea, sa dam vina pe Salvare sau pe cineva'', a mentionat Reghecampf.

Ionut Negoita a ajuns in Stefan cel Mare, alaturi de conducerea clubului, staff-ul tehnic si jucatori.

"Trecem prin momente foarte dificile, care ne marcheaza din nou, dramatic, istoria incercata. Patrick era un tanar plecat departe de casa, care a luptat in tricoul lui Dinamo pentru a-si intretine familia si pentru a-si urma visul de a ajunge un mare fotbalist. Este un cosmar, o tragedie care a umbrit fotbalul din intreaga lume! Toti dinamovistii suntem in doliu, am pierdut unul dintre noi. Suntem si vom fi alaturi de familia lui Patrick, pe care o vom sprijini cu tot ce putem. in numele tuturor dinamovistilor transmitem sincere condoleante familiei indoliate!", a spus presedintele clubului, Ionut Negoita.

UPDATE 14:15 Dupa moartea fotbalistului Patrick Ekeng, a fost intocmit dosar penal in rem sub aspectul sarvarsirii infractiunilor de ucidere din culpa si neglijenta in serviciu. Procurorii ii vor audia maine pe toti cei care sunt implicati in acest caz, pornind de la cadre medicale si pana la responsabili din clubul Dinamo, au declarat surse judiciare. Sambata dimineata, politistii au ridicat de la club toate documentele, inclusiv dosarul medical al lui Ekeng.

UPDATE 14:00 Doctorul lui Dinamo, Liviu Batineanu, cel care a intervenit primul, dupa ce jucatorul a cazut inconstient a oferit noi declaratii pentru ProSport.

"L-am vazut cazand. Am intrat direct pe gazon, nu am mai asteptat pe nimeni. Primul lucru care trebuie facut este eliberarea cailor respiratorii. Clipea si avea gura inclestata. In momentul ala am facut ce trebuia facut. L-am intors pe o parte si am incercat sa-i eliberez caile respiratorii superioare. Nu stiu ce s-a intamplat in jurul meu. Stiu doar ca am zis "Ambulanta!”. In momentul asta, el respira.

Avea puls. Era puls. Nu pot sa spun cat de regulat era, dar i-am simtit pulsul. A venit ambulanta si pentru ca spitalul e aproape si acolo se face tot. Pe ambulanta se pot face manevre de resuscitare. In ambulanta am inceput sa-i fac masaj, dar am ajuns imediat. S-a ajuns foarte repede sus. Il asteptau deja cu manevre de resuscitare. Tot manuala, dar bineinteles si cateva socuri. Timp de o ora si jumatate.

Am stat in sala. Acolo erau oameni specializati. Diagnosticul a fost de stop cardiorespirator. Acolo a intrat pe respiratie asistata si s-a facut masaj cardiac. Cred ca au participat cinci barbati la masajul asta. Plus defibrilari electrice, plus perfuziile care se fac, cu adrenalina. Cu xilina", a povestit Batineanu.

"Exista un protocol. Dupa ce se intampla ceva, apar speculatii. Daca faceam aia sau aia. Exista un protocol care trebuie urmat. Cei de pe ambulanta trebuiau sa preia absolut totul. In protocol scrie ca daca vine o unitate spitaliceasca, ambulanta, se continua resuscitarea pana la un spital. Nu cred ca s-a trecut peste vreun pas din protocol.

Nu i-am facut masaj cardiac pe gazon pentru ca respira si avea puls. Pe ce sa fac masaj cardiac? Avea puls. Stopul cardiac cred ca s-a instalat in ambulanta. Aproape de spital. S-a inceput masajul cardiac si imediat am ajuns. Intotdeauna exista ceva sa-ti reprosezi. Poate trebuia sa... Chiar daca avea puls, trebuia sa fac resuscitarile pe care le stiam eu. Nu stiu, nu ma gandesc la ce se intampla dupa aia. Apoi, daca se intampla ceva rau, eram acuzat ca nu am respectat timpul. Ca nu i-am lasat pe cei de la ambulanta sa-si vada de munca lor", a explicat Liviu Batineanu.

UPDATE 13:05 Partidele ramase de disputat din etapa a 10-a a play-off-ului si play-out-ului Ligii I au fost amanate de Liga Profesionista de Fotbal in urma decesului fotbalistului dinamovist Patrick Ekeng din timpul meciului cu FC Viitorul, au declarat, pentru AGERPRES, surse din cadrul LPF. Oficialii din conducerea Ligii incearca in aceste momente sa stabileasca datele si orele de disputare din noul program al etapei a 10-a impreuna cu reprezentantii detinatorilor drepturilor TV.

UPDATE 12:45 Medicul Serban Bradisteanu, seful Sectiei de chirurgie cardiovasculara a Spitalului Floreasca din Capitala, a afirmat ca mijlocasul Patrick Ekeng ar fi avut sanse mari de supravietuire, dar responsabilii ar fi respectat cateva reguli.

"S-ar fi putut face totul ca sa aiba sansele cele mai mari sa fie salvat. In primul rand, o ambulanta care participa la astfel de competitii ar trebui sa fie super-dotata, asa cum sunt cele SMURD. Sa fi avut si asistenti calificati, si medic, si aparatura necesara. Daca ar fi avut la dispozitie un defibrilator, ca sa afle ce fel de tulburare avea, ar fi putut trage o concluzie urgenta daca trebuie defibrilat sau facut altceva. Daca s-ar fi facut manevrele de defibrilare in cele 3 minute, sansele lui de supravietuire ar fi fost maxime.

Cele trei minute au fost pierdute, au fost foarte lungi si au diminuat foarte mult sansa de supravietuire. Au fost trei minute pe teren plus drumul pana la spital. In total, 6-8 minute. Asta a diminuat drastic posibilitatea de a fi resuscitat. In plus, ambulanta nu a avut personalul care sa faca astfel de manevre. Cine e responsabil plateste! Trebuie stabiliti exact pasii actiunii si raspunzatorii. Cineva trebuie sa raspunda, inclusiv clubul! Ar fi trebuit sa verifice ce contract aveau cu Ambulanta", a declarat Bradisteanu la B1 TV.

nastase

UPDATE 12:30 Zi de doliu pe stadionul Dinamo.

UPDATE 12:15 Cristi Hildan, fratele lui Catalin Hildan, a sosit in Stefan cel Mare pentru a aprinde o lumanare in locul in care Ekeng a cazut pe teren.

UPDATE 10:30 Au fost ridicate documente de la clubul Dinamo, urmand ca in urmatoarele ore sa fie audiat si medicul de pe ambulanta.

UPDATE 10:00 Sotia lui Ekeng ajunge astazi in Romania. Ionel Danciulescu a explicat aseara ca s-a luat legatura cu sotia fotbalistului camerunez si aceasta va sosi sambata in Romania: ''Sotia lui este in Franta, s-a reusit sa se ia legatura cu ea, o sa ajunga probabil maine (sambata, n. red.)''.

UPDATE 09:00 Finala Cupei Romaniei dintre echipele Dinamo si CFR Cluj, programata la 10 mai, a fost amanata de Federatia Romana de Fotbal in urma decesului jucatorului Patrick Ekeng de vineri seara, din timpul meciului cu FC Viitorul.

UPDATE 08:30 S-a deschis dosar penal in cazul mortii Patrick Ekeng, fotbalistului camerunez de la Dinamo. Este o investigatie in rem deocamdat, adica vizeaza conditiile in care a murit sportivul, relateaza digi24.ro.

Ofiteri de la Serviciul Omoruri din Politia Capitalei au deschis o ancheta in cazul mortii fotbalistului dinamovist Patrick Ekeng, sustin surse judiciare. In acest caz au aparut contradictii legate de conditiile in care a survenit decesul, suporteri dinamovisti sustinand ca ambulanta a intervenit cu intarziere, relateaza Agerpres.

UPDATE 07:30 Presedintele Asociatiei Fotbalistilor Amatori si Nonamatori (AFAN), Emilian Hulubei, s-a declarat scarbit de fotbalul din Romania, intr-o postare pe Facebook, dupa decesul mijlocasului dinamovist Patrick Ekeng.

''M-am saturat de mizeria din fotbalul nostru in care diletanti ocupa posturi cheie in cluburi. Oameni complet nepregatiti, veniti din alte domenii, ne dau lectii de cum se conduce fotbalul. Dumnezeu sa-l odihneasca pe Patrick Ekeng. Oare cati fotbalisti trebuie sa mai moara sa schimbam regulamentele? Sa obligam cluburile sa faca controale profesioniste? Nu sunt un adept al comunicarii pe Facebook, dar in seara asta sunt scarbit de tot ce traiesc in fotbalul din Romania, zi de zi. Sper ca la urmatorul Comitet Executiv al FRF sa discutam aceste probleme si sa venim cu solutii concrete, nu cu promisiuni ieftine'', afirma presedintele sindicatului fotbalistilor, intr-o postare pe pagina de Facebook a AFAN.

UPDATE 07:20 Ekeng a murit de ziua lui Marcel Essombé cel mai bun prieten al lui de la Dinamo, el a ajuns primul la spital, el a dat vestea familiei. Ekeng era casatorit si avea o fetita. Potrivit gsp.ro, ultimul sau status pe WhatsApp a fost unul emotionant. „Multumesc, Doamne, pentru inca un an, da-mi sanatate, tu cunosti dorintele inimii mele. Glorie lui Iisus“, a scris Ekeng.

Sursa foto: gsp.ro

UPDATE 07:00 Suporter Dinamo: "Soferul cand a ajuns pe teren, a ajuns fara medic, a ajuns doar soferul. Doamna medic a fumat si a ajuns pe langa

Indignati, suporterii s-au adunat in fata Spitalului Floreasca din Capitala si au cerut o ancheta drastica in acest caz care risica multe semne de intrebare. Pe de-o parte, sustin ei, echipajul medical de la terenul de fotbal a ajuns la fata locului fara medic, ar fi intervenit tarziu si nu l-a resuscitat pe sportiv, desi el era in stop-cardio-respirator. Pe de alta parte, medicii de la Spitalul de Urgenta, care au facut tot posibliul sa-l salveze pe camerunez, il contrazic pe doctorul gruparii sportive. Patrick Ekeng intrase pe teren cu doar sapte minute inainte sa i se faca rau. Nimic nu prevestea ce se va intampla. In minutul 69, fotbalistul cade ca secerat din picioare, fara sa-l atinga nimeni.

Meciul se opreste brusc, iar mai multi colegi alearga spre jucatorul african, sa vada ce s-a intamplat. Din tribune, suporterii scandeaza, iar fotbalistii fac disperati semne catre ambulanta.Autospeciala intra la un moment dat pe teren, dar prea tarziu - acuza suporterii. Echipajul medical nu poposeste prea mult si pleaca in tromba spre Spitalul Floreasca din Capitala.

Cristian Pandrea, medic Spitalul Floreasca: "A fost adus la noi cu o ambulanta, fara manevre de resuscitare, din cate stim, in stop cardio-respirator la camera de garda. S-au efectuat manevre de resuscitare care au durat aproximativ 1,30 minute si aceste manevre au ramas fara rezultat..."

Zeci de suporteri s-au adunat in fata spitalului si au primit vestea cu infrigurare.

Mircea Rednic, la spital: "A murit, a murit acum..."

Ionel Danciulescu: directorul sportiv al echipei Dinamo: "Din pacate, suntem blestemati. Nu stiu ce sa spun, imi gasescu cu greu cuvintele. E ca un cosmar pentru mine, pentru echipa si pentru intreaga suflare dinamovista. Este mult prea mult."

Suporter Dinamo: "Asta este o drama nationala... Traim in Romania... Asta se intampla in Romania. Salvarea abia venea. Noi faceam cu mana si nu venea. De aceea se moare in Romania, se moare din cauza sistemului."

La numai cateva minute dupa ce moartea fotbalistului camerunez a fost confirmata, suporterii si-au revarsat furia. Dinamovistii cer o ancheta drastica in acest caz si arunca acuze grave la adresa echipei medicale de la stadion, care - sustin ei - ar fi intervenit tarziu si... fara medic.

Suporter Dinamo: "Soferul cand a ajuns pe teren, a ajuns fara medic, a ajuns doar soferul. Doamna medic a fumat si a ajuns pe langa. Ambulanta a venit la 2 minute si 36, am dat eu drumul al cronometru la telefon..."

Cei de la Floreasca sustin ca Ekeng a ajuns la camera de garda fara sa fii fost resuscitat, insa medicul de la Dinamo spune ca manevrele s-ar fi efectuat in ambulanta, in timpul transportului catre spital.

Liviu Batineanu, medic Dinamo: "Avea momente cand isi revenea, dar nu a rezistat. In ambulanta s-a facut masaj cardiac."

O ancheta declansata in acest caz va lamuri toate aspectele. Totodata, astazi, medicii legisti vor efectua si autopsia, care va lamuri cauza mortii fotbalistului camerunez. Asta mai ales ca nimeni nu stia ca el sa aiba probleme de sanatate. Reprezentantii Dinamo sustin ca Patrick Ekeng obtinuse aviz medico- sportiv favorabil. Aproape intreaga noapte, stadionul din Stefan cel Mare, unde s-a petrecut nefericitul incident, a fost scufundat in lumina lumanarilor, aprinse de suporteri.

UPDATE 06:00 Reactii cluburilor din Romania

Aproape toate cluburile din Liga I de fotbal au transmis, prin intermediul retelelor de socializare sau al site-urilor oficiale, mesaje de condoleante dupa decesul mijlocasului camerunez Patrick Ekeng, de la Dinamo, survenit vineri seara. “Dumnezeu sa te odihneasca, Patrick Ekeng! FC Steaua Bucuresti isi exprima regretul si profunda tristete pentru trecerea in nefiinta a jucatorului celor de la FC Dinamo Bucuresti, Patrick Claude Ekeng, la varsta de doar 26 de ani. Clubul nostru isi manifesta in mod public sprijinul moral pentru familia lui Patrick, precum si pentru colegii si antrenorii acestuia, care au fost martorii acestui eveniment socant, petrecut pe terenul de fotbal! Dumnezeu sa il odihneasca in pace!“, se arata in mesajul marii rivale a lui Dinamo, Steaua Bucuresti.

Singurul gol marcat de Ekeng in Romania a fost contra Stelei, in semifinalele Cupei Romaniei. “Suntem, din pacate, din nou martori ai unui eveniment tragic in sportul romanesc. Din nefericire, inca un fotbalist isi pierde viata pe teren, intr-un mediu care prin definitie promoveaza sanatatea. Este absolut nefiresc ce s-a intamplat! Odihneste-te in pace Patrick Ekeng!”“ este mesajul clubului Fotbal Club CFR 1907 Cluj-Napoca.

Dinamo si CFR Cluj ar fi trebuit sa joace marti 10 mai finala Cupei Romaniei, dar FRF a amanat meciul in urma decesului fotbalistului camerunez.“Odihneste-te in pace, Patrick Ekeng! Fotbal Club Voluntari isi exprima regretul si profunda tristete pentru trecerea in nefiinta a jucatorului celor de la FC Dinamo Bucuresti, Patrick Claude Ekeng, la varsta de doar 26 de ani. Clubul nostru isi manifesta in mod public sprijinul moral pentru familia lui Patrick, precum si pentru colegii si antrenorii acestuia, care au fost martorii acestui eveniment socant, petrecut pe terenul de fotbal! Dumnezeu sa il odihneasca in pace!“, se arata in mesajul echipei ilfovene, care si-a disputat cea mai mare parte a meciurilor din acest sezon pe stadionul Dinamo.

“Academia de Fotbal “Gheorghe Hagi” si clubul FC Viitorul transmit un mesaj de compasiune clubului Dinamo Bucuresti si familiei fostului fotbalist Patrick Ekeng, decedat prematur la doar 26 de ani. Pentru cei care l-au cunoscut si apreciat pe Patrick Ekeng adresam sincere condoleante. Odihneste-te in pace, Patrick Ekeng!“, suna un alt mesaj, venit chiar din partea echipei care a jucat cu Dinamo vineri seara in Soseaua Stefan cel Mare.

Un mesaj scurt a transmis si Ianis Hagi, care a fost prezent pe gazon in meciul de vineri seara in acelasi timp cu Ekeng, fiind inlocuit la scurt timp dupa ce camerunezul s-a prabusit la pe teren: “Condoleante familiei Ekeng. R.I.P Patrick Ekeng“.

“Fotbal Club Botosani regreta disparitia fulgeratoare a fotbalistului Patrick Ekeng, intr-o seara trista a fotbalului romanesc si transmite sincere condoleante familiei si clubului Dinamo Bucuresti!“, este un alt mesaj transmis de o echipa din Liga I.

“Dumnezeu sa-l ierte! Este un moment trist pentru noi toti, pentru fotbal. Suntem profund marcati de ce s-a intamplat cu Patrick Ekeng. In aceste clipe dureroase, transmitem intreaga compasiune si solidaritate fata de familie, coechipieri si fata de clubul Dinamo Bucuresti“, se arata in mesajul clubului CS Universitatea Craiova.

“Clubul Pandurii Targu Jiu deplange momentele triste pentru fotbalul romanesc prilejuite de decesul fotbalistului Patrick Ekeng. Profund marcati de ceea ce s-a intamplat pe teren in timpul unui meci de fotbal, in aceste clipe de durere pentru familia jucatorului si pentru fotbalul romanesc, clubul Pandurii transmite public intreaga compasiune si sincere condoleante familiei fotbalistului Patrick Ekeng si clubului Dinamo! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!”

In mesajul clubului FC Petrolul Ploiesti se arata: “Odihneste-te in pace, Patrick Ekeng! Fotbalul si-a mai cerut o jertfa, dinamovistul Patrick Ekeng plecand dintre noi mult prea devreme. Condoleante familiei! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!“

“Clubul Sportiv Municipal Studentesc Iasi regreta decesul fotbalistului Patrick Ekeng si transmite condoleante familiei, suporterilor si clubului Dinamo Bucuresti. Odihneasca-se in pace!“

Clubul ACS Poli Timisoara transmite urmatoarele: “Gandurile noastre se indreapta spre familia, colegii si prietenii lui Patrick Ekeng, jucatorul lui Dinamo Bucuresti. Fotbalul si-a mai cerut o jertfa. Odihneste-te in pace, ne rugam pentru sufletul tau!“

De asemenea, echipa de handbal Dinamo Bucuresti, a transmis un mesaj pe Facebook: “O noua tragedie loveste fotbalul dinamovist. Vineri seara, in minutul 70 al meciului Dinamo vs Viitorul, Patrick Ekeng a cazut ca secerat pe teren. A fost transportat de urgenta la spitalul Floreasca, acolo unde s-au efectuat manevre de resuscitare timp de 90 de minute, dar fara rezultat. Odihneste-te in pace, Patrick Ekeng! Condoleante familiei, colegilor si suporterilor dinamovisti, suntem alaturi de voi!”

Si Clubul Sportiv Dinamo s-a alaturat acestor mesaje emotionante: “O drama teribila loveste #FamiliaDinamo! Fotbalistul Patrick Claude Ekeng a decedat in aceasta seara, dupa ce s-a prabusit inconstient in minutul 70 al meciului Dinamo - Viitorul Constanta. Transportat la spital, jucatorul in varsta de numai 26 de ani nu a raspuns manevrelor de resuscitare. Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti transmite condoleante familiei, colegilor si suporterilor dinamovisti! Odihneste-te in pace, Patrick Ekeng!”

Fosti si actuali fotbalisti au transmis si ei mesaje pe retelele de socializare dupa tragicul eveniment de vineri seara

Atacantul Ciprian Marica (Steaua), fost jucator la Dinamo, a scris simplu: ““RIP Patrick Ekeng!”“

Fostul atacant dinamovist Claudiu Niculescu a fost si el concis: ““Dumnezeu sa te ierte, Patrick!”“

Gabriel Torje, fost jucator la Dinamo, in prezent evoluand in Turcia, la Osmanlispor, a scris pe Facebook: ““Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!!! Patrick Ekeng.... Vei ramane mereu in inimile noastre!!!”“

Fostul jucator rapidist Ovidiu Herea a scris urmatoarele: ““Te-ai retras in lumea celor drepti si buni la suflet... Dumnezeu sa iti vegheze somnul de veci, Patrick Ekeng!”“

Fostul international stelist George Ogararu a transmis prin intermediul retelei de socializare: ““Gandurile noastre se indreapta catre Patrick Ekeng, jucatorul de fotbal decedat in aceasta seara. Stim foarte bine care poate fi diferenta dintre viata si moarte atunci cand este vorba despre accidente grave pe terenul de fotbal... Dumnezeu sa il odihneasca in pacea Sa! Condoleante familiei! Le dorim multa putere, sunt alaturi de ei si ii imbratisez cu tot sufletul!
Sa fim mai buni, mai blanzi, mai atenti, mai responsabili....impreuna!”“

Cordoba: “Nu avem cuvinte sa exprimam durerea noastra in fata mortii lui Patrick Ekeng”

Clubul spaniol de fotbal Cordoba deplange disparitia fostului sau jucator Patrick Ekeng, decedat, vineri seara, in timpul partidei Dinamo - FC Viitorul din Liga I, si scrie intr-un mesaj publicat pe contul oficial de Twitter ca nu il va uita niciodata.

“Nu avem cuvinte sa exprimam durerea noastra in fata mortii lui Patrick Ekeng. Plangem disparitia ta. Nu te vom uita niciodata, prietene. Dumnezeu sa te odihneasca in pace”, se arata in mesajul gruparii Cordoba, pentru care Ekeng a evoluat in 15 partide si a marcat un gol in sezonul 2014-2015.

Vestea decesului jucatorului dinamovist a fost urmata de reactii de compasiune pe retelele de socializare din partea mai multor fotbalisti din strainatate.

Camerunezul Stephane Mbia, fost jucator la Sevilla si Trabzonspor, in prezent sub contract cu gruparea Hebei China Fortune, a postat o fotografie pe Twitter alaturi de Ekeng. “Familia noastra fotbalistica din Camerun a pierdut un frate. Nu pot sa cred... Condoleante familiei. Dumnezeu sa te odihneasca, Patrick Ekeng”, a scris Mbia.

Hector Bellerin , component al echipei engleze Arsenal, a afirmat ca e “sfasietor” sa vada cum moare inca un fotbalist pe teren. “Dumnezeu sa te odihneasca, Patrick Ekeng. E sfasietor sa vezi inca un fotbalist cum moare practicand sportul pe care il iubim”, a scris fundasul spaniol pe Twitter.

De asemenea, jucatorul francez al formatiei Manchester United Anthony Martial a fost impresionat de drama fotbalistului dinamovist. “Dumnezeu sa te odihneasca, Patrick Ekeng”, a scris el pe contul personal de Twitter.

 

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Tragedia din Stefan cel Mare, in presa internationala. BBC, The Guardian si Marca au scris despre moartea lui Patrick Ekeng
Tragedia din Stefan cel Mare, in presa internationala. BBC, The Guardian si Marca au scris despre moartea lui Patrick Ekeng

 Anuntul mortii fotbalistului Patrick Ekeng a facut rapid inconjurul presei. Cele mai mari site-uri din Europa au pus in deschidere tragedia care a avut loc vineri seara, in timpul meciului Dinamo Viitorul.

Momentul in care Patrick Ekeng s-a prabusit pe teren. Ambulanta a intervenit de abia dupa 2 minute si 47 de secunde. VIDEO
Momentul in care Patrick Ekeng s-a prabusit pe teren. Ambulanta a intervenit de abia dupa 2 minute si 47 de secunde. VIDEO

 Tragedie in fotbalul romanesc. Jucatorul dinamovist Patrick Ekeng a murit, dupa ce s-a prabusit pe teren in timpul partidei Dinamo - Viitorul.

DOLIU in fotbalul romanesc. Cine a fost Patrick Claude Ekeng si cum a ajuns la Dinamo
DOLIU in fotbalul romanesc. Cine a fost Patrick Claude Ekeng si cum a ajuns la Dinamo

Tragedie in Stefan cel Mare. Patrick Ekeng a intrat in teren in minutul 63, iar sapte minute mai taziu a cazut inconstient la mijlocul terenului. Medicii au incercat timp de o ora si jumatate sa il readuca la viata, fara succes.

Patrick Ekeng a murit la 26 de ani, dupa ce s-a prabusit pe teren. Medic Floreasca:
Patrick Ekeng a murit la 26 de ani, dupa ce s-a prabusit pe teren. Medic Floreasca: "A fost adus FARA manevre de resuscitare"

Patrick Ekeng a murit, dupa ce s-a prabusit pe teren in minutul 70 al meciului Dinamo - Viitorul, disputat pe stadionul Stefan cel Mare. 

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul
Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul

Un oficial de rang înalt din Hamas a declarat pentru AP că grupul islamist militant este dispus să accepte un armistițiu de cinci ani sau mai mult cu Israelul.

 

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.