Deținutul evadat, de neoprit. A scăpat de gloanțe, de agenți și de câini de pază


Ultimul update: Joi 07 Martie 2019 20:04
Data publicarii: Joi 07 Martie 2019 14:14
Categorie: Stiri actuale

Deţinutul care a evadat joi dimineață de la Jilava nu a putut fi oprit, deşi s-a făcut uz de armă, a fost oprit de un echipaj de poliție și chiar a fost atacat de câinii de pază dintr-un depozit de fier vechi în care a încercat să se ascundă.

Administraţia Penitenciarelor a anunţat doar că bărbatul a sărit gardul de la Jilava când venea de la muncă, unde fusese trimis, în afară puşcăriei, el fiind deţinut în sistem semi-deschis, deci mai relaxat.

Detaliile evadării, vin însă din partea sindicaliştilor care adăugă o mulţime de amănunte. Deţinutul a sărit mai multe garduri de la Jilava, timp în care un gardian l-a văzut, a tras foc de avertisment, apoi a tras asupra lui.

Nu l-a oprit glonţul ci o patrulă de poliţie, aflată întâmplător în zonă. Poliţiştii l-au legitimat pentru că li s-a părut suspect. Fără să aibă acte, evadatul fuge şi de poliţişti, intră într-un depozit unde este atacat de câinii de pază, este muşcat de aceştia, abandonează geaca plină de sânge şi se face nevăzut.

Potrivit sindicaliştilor din penitenciar, poliţiştii au fost atacaţi, la rândul lor de câinii de pază şi ar fi ajuns la spital, cu muşcături pe corp.

Evadatul-minune însă a reuşit să fugă şi acum e căutat de forţele de ordine din Bucureşti, Ilfov şi Călăraşi.

Într-un comunicat de presă transmis joi după amiază, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor aprecizat că Azamfirei Valeriu Constantin a forțat dispozitivul de siguranță și a escaladat mai multe gaduri, asupra lui făcându-se uz de armă, în cursul nopții, când deținuții care lucrează se întorceau în penitenciar se întorceau de la schimbul 2.

”Agentul din postul de pază a efectuat foc de avertizment si foc asupra deținutului care încerca să evadeze înainte ca acesta să se facă nevăzut. După o perioadă, deținutul evadat a fost oprit de către o patrulă de poliție care nu era informată despre evadare, acesta având un comportament suspect. Având în vedere că nu s-a putut legitima evadatul a fugit și, fiind urmărit de polițiști, a sărit în curtea unui depozit de fier vechi. În curtea depozitului, acesta a fost atacat de câinii de pază și a fost rănit, prilej cu care și-a abandonat o geacă de culoare maron, cu urme de sânge. În urmărire, polițiștii au fost atacați de aceiași câini fiind ulterior și prezentați la spital pentru îngrijiri medicale, și au pierdut urma evadatul”, se precizează în comunicat.

”Inexplicabil, conducerea ANP a dispus ca până la ora 7 să nu fie informat publicul și celelalte autorități referitor la evadare, în prezent efectuându-se scotociri si acțiuni informative”, se mai precizează în comunicat.

VIDEO PROTVPLUS.RO