Pastorul neoprotestant, care și-a abuzat sexual copiii, condamnat la 21 de ani de închisoare

Ultima actualizare: 21-09-2021 17:29

Un pastor neoprotestant din județul Suceava a fost condamnat la 21 de ani de închisoare, după ce și-a violat una dintre fetițe, de nenumărate ori, iar pe celelalte trei copile le-a abuzat sexual.

În plus, și pe ele, și pe fiul său îi bătea îngrozitor și îi chinuia. Calvarul celor mici a durat între 2014 și 2020, spun procurorii.
Pastorul este după gratii, de anul trecut, de când s-a descoperit cum își maltrata familia.

Bărbatul condamnat acum are 51 de ani și a fost pastorul unei biserici penticostale din județul Suceava.

Are opt copii, dintre care cinci minori, care locuiau cu el. Vara trecută, soția pastorului i-a mărturisit uneia dintre fiicele lor, o fată de 19 ani, că tatăl ei a violat-o pe o surioară mai mică.

În plus, îi bătea pe copiii rămași în familie, cu vârste între șase și 17 ani.

Soția, terorizată de el, nu a cerut ajutorul nimănui în toți acești ani. Abia după discuția cu fiica ei cea mare a prins curaj și împreună au anunțat poliția.

Procurorii care au preluat ancheta aveau să descopere fapte oribile:

"În perioada 2014 – iulie 2020 (...) îi supunea la pedepse şi activităţi grele de gospodărie. Uneori, şi pe timp de noapte şi ploaie, le aplica corecţii prin privare de hrană, punându-le astfel în primejdie gravă dezvoltarea fizică"
, potrivit unui comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

În plus, spun anchetatorii, prin bătăi și amenințări, omul și-a violat una dintre fete, iar pe celelalte trei le-a supus la perversiuni.

Reporter: ”Cum se purta cu copiii?”

Localnic: ”Îi alerga continuu, mai rău ca la închisoare.”

Reporter: ”V-ați gândit că ar putea să își violeze și fiicele?”

Localnic: ”Aici, nu.”

Costică Crăciun, viceprimarul comunei: ”Nu am crezut însă că îl duce mintea la așa ceva. Își exploata familia ca pe timpuri, în Evul Mediu.”

Pastorul a fost arestat în august anul trecut și de atunci a rămas după gratii.

Luni, instanța l-a condamnat la 21 de ani de închisoare și patru luni.

Culmea este că în toți anii în care casa părintească devenise loc de suferință pentru copiii și nevasta lui, omul
ținea predicii în fața a zeci de oameni, tot în casa sa. Poza în tată model și soț desăvârșit, iar cei mai mulți oameni din comună habar nu aveau ce se întâmplă, însă, în familie.

Angelica Albu, asistent social: ”S-au comportat ca o familie model atât în comunitate, cât și cu copiii, la școală. Am fost stupefiați. Agresiunea fizică era în așa fel încât să nu se audă prea mult printre vecini. Să nu se sesizeze nici vecinii și nici comunitatea.”

Vecin: ”Spunea că are Dumnezeul lui și nu are nimeni ce să îi facă. Copiii lui erau forțați. Nici în penitenciare nu cred că e așa. Erau puși să care saci cu ciment, spalieri, trăgeau la căruță cu lemne.”

Reporter: ”Se știa că își viola fetele?”

Vecin: ”Nu am știut.”

Reporter: ”De ce nu au spus nimic atâta timp?”

Vecin: ”Se temeau.  Era ca un dictator.”

Reporter: ”Venea cineva la biserica lui?”

Vecin: ”Mai veneau. Cu câțiva ani în urmă veneau oameni străini, dar foarte respectuoși. De la un moment dat nu i-am mai văzut. Probabil și-au dat seama ce om este și nu au mai venit.”

De când pastorul a ajuns după gratii, familia sa se simte eliberată, cred localnicii.

Costică Crăciun, viceprimarul comunei: ”Familia e mult mai bine față de înainte. Parca ar fi eliberați de ceva. Acum își văd de viața lor. Împreună cu mama lor eu cred că se reîncheagă o familie normală. Nu mai sunt tensionați.”

Potrivit sentinței de acum, pastorul trebuie să achite ca daune morale câte 15.000 de euro fiecărei dintre cele patru fete abuzate sexual și 10.000 de euro fiului său. Sentința de acum poate fi atacată cu apel.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO