Pasagerul scos cu forta dintr-un avion al United Airlines a lansat o actiune in justitie impotriva companiei


Ultimul update: Duminica 16 Aprilie 2017 09:53
Data publicarii: Joi 13 Aprilie 2017 11:00
Categorie: Stiri externe
Incident United Airlines

Avocatii pasagerului scos cu forta dintr-un avion al United Airlines la Chicago au depus o cerere urgenta la un tribunal din Illinois pentru pastrarea inregistrarilor video si a altor dovezi legate de incidentul produs duminica.

Citand riscul ”unor prejudicii serioase” pentru clientul lor, medicul David Dao, avocatii vor ca United si Primaria Chicago, care administreaza O'Hare International Airport, sa pastreze imaginile inregistrate de camerele de supraveghere, inregistrarile audio din cabina pilotilor, listele de pasageri si personalul navigant si alte materiale legate de zborul 3411 al United, intre Chicago si Louisville.

Departamentul Aviatiei din Chicago a anuntat miercuri ca alti doi ofiteri au fost suspendati in urma incidentului din 9 aprilie, in care Dao a fost tarat de personalul de securitate de pe scaunul din avion si pe culoarul dintre scaune. Unul dintre ofiteri a fost suspendat inca de marti.

Paul Callan, avocat de drept civil si penal din New York, a spus ca indignarea provocata de tratamentul la care a fost supus Dao va determina probabil compania sa incheie un acord rapid si generos.

”Pentru ca United are o problema catastrofala de PR, acest caz are o valoare mai mare decat in mod normal”, a spus el.

Pasagerul scos cu forta dintr-un avion al United Airlines a lansat o actiune in justitie impotriva companiei

Directorul Executiv al United Airlines, Oscar Munoz, si-a cerut scuze, miercuri, pentru incidentul ”cu adevarat oribil” in care Dao a fost tarat in mod violent din avionul suprarezervat, pentru a face loc angajatilor companiei, care trebuiau sa ajunga de la Chicago la Louisville.

De asemenea, Munoz a precizat ca va rezolva ce nu functioneaza, pentru ca un asemenea incident sa nu se repete niciodata intr-un avion al United Airlines.

Munoz este nevoit sa tina sub control publicitatea negativa si apelurilor de boicot impotriva United, provocate de publicarea pe Internet a imaginilor cu tratamentul dur la care a fost supus Dao de catre reprezentantii companiei si agentii de securitate.

Imaginile il arata pe Dao insangerat si cu hainele in dezordine, revenind in cabina spunand: ”Omorati-ma. Omorati-ma. Trebuie sa merg acasa”.

Marti, Dao se afla inca la un spital din Chicago recuperandu-se din cauza ranilor, a spus avocatul sau.

Miercuri, United a anuntat ca ii va despagubi cu costurile biletelor pe toti pasagerii care s-au aflat in avionul respectiv.

Sursa: Reuters

Tags: efer,

VIDEO PROTVPLUS.RO