Părinții trebuie să țină acasă copiii cu cele mai mici simptome COVID „pentru ca şcolile să rămână deschise”, transmite MS

14-02-2021 20:06


Părinții trebuie să țină acasă copiii cu cele mai mici simptome COVID „pentru ca şcolile să rămână deschise”, transmite MS

Părinții trebuie să fie atenți dacă copii au și cele mai mici simptome de infecții respiratorii și în acest caz, să nu-i trimită la școală. Este recomandarea Ministerului Sănătății, pentru ca școlile să rămână deschise.

 

Dacă părinții observă la copii chiar şi o parte dintre simptomele de COVID-19,  să îi ţină acasă şi să discute cu medicul de familie, a transmis Ministerul Sănătății.

„Pentru ca şcolile să rămână deschise este nevoie de un efort comun. Este în puterea fiecărui părinte să contribuie la oprirea pandemiei şi la menţinerea în şcoli a unui mediu sigur pentru copii, părinţi, profesori şi întreaga comunitate", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a instituției.

Reprezentanţii MS au trecut în revistă cele mai frecvente simptome ale COVID-19:

„Înainte să duci copilul la şcoală, fii atent la cum se simte. Cele mai frecvente simptome pentru COVID-19 sunt febra, tusea uscată, pierderea gustului şi mirosului, durerile musculare, nasul înfundat, durerile de cap sau de gât şi diareea. Dacă observi chiar şi o parte din aceste simptome la copilul tău, îţi recomandăm să îl ţii acasă şi să iei legătura cu medicul de familie cât mai repede".

Sursa: Pro TV