Pana de curent din Capitală s-a produs în stația Fundeni unde sunt blocate procedurile de achiziții de echipamente

Ultima actualizare: 25-11-2020 13:18
energie electrică
Pro TV

Pana majoră de curent de marți din București s-a produs în stația de transformare Fundeni, unde procedurile de achiziție a echipamentelor sunt blocate de doi ani, a afirmat un responsabil al Transelectrica.

„Referitor la incidentul din 24 noiembrie de la staţia Fundeni: această staţie a fost retehnologizată în perioada 2005-2007. Echipamentele principale au o durată de viaţă de 25 de ani, iar cele secundare de 10-12 ani. Avem în vedere extinderea şi modernizarea staţiei Fundeni, prin înlocuirea echipamentelor secundare. Transelectrica a iniţiat această procedură de înlocuire a echipamentelor secundare, însă de doi ani de zile procesul este blocat din cauza procedurilor de achiziţie", a a declarat, miercuri, Marius Stanciu, membru în Directoratul Transelectrica, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, la prima procedură nu s-a prezentat niciun ofertant, iar la a doua procedură au fost depuse oferte la preţuri foarte mari.

„Am încheiat a treia procedură de achiziţie care a fost contestată în instanţă, iar de şase luni este complet blocată. Ca o informaţie de actualitate, ieri am primit decizia instanţei definitivă că am câştigat şi că vom reuşi să retehnologizăm şi să schimbăm toate echipamentele secundare, astfel încât staţia să fie aptă şi să nu mai avem probleme", a explicat Stanciu.

Marţi dimineaţă, alimentarea cu electricitate în nordul şi estul municipiului Bucureşti a fost întreruptă în urma unei avarii la Staţia Electrică de Transformare 220/110 kV Fundeni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO