Pagube de 150.000 de lei și dosar penal, după ce proprietarii n-au lăsat pompierii să stingă un incendiu


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Sursa: monitorulsv.ro
Data publicarii: Marti 31 Octombrie 2017 22:28
Categorie: Stiri actuale
incendiu california

Polițiștii au deschis un dosar de distrugere din culpă, după ce, joia trecută, proprietarii unei case nu au lăsat pompierii să stingă flăcările care au cuprins imobilul acestora din Vatra Doreni, pe motiv că se descurcă singuri.

 

Un bărbat a sunat, joi seara, la 112, pentru a sesiza un incendiu în zona „Drancani” din Vatra Dornei. În momentul în care un echipaj al Detașamentului de Pompieri a ajuns la locul incidentului, flăcările cuprinseseră întreaga locuință, pe trei niveluri, scrie Monitorul de Suceava.

Cu toate acestea, pompierii n-au putut interveni, din cauză că mai multe persoane le-au spus că nu au nevoie de intervenția lor. Cei implicați în stingerea flăcărilor au folosit o motopompă proprie, alimentată dintr-un heleșteu din apropiere.

Întrucât nu li s-a permis accesul pe proprietate, pompierii s-au limitat la a supraveghea flăcările, astfel încât incendiul să nu se exstindă la pădurea din vecinătate.

După ce locuința din lemn a ars în totalitate, proprietarul a cerut intervența pompierilor, ca să stingă jarul rămas, care prezenta pericol de a fi purtat de vânt. În urma incendiului, toată casa a fost distrusă, pe o suprafață de aproximativ de 100 de metri pătrați, pagubele înregistrate fiind de aproximativ 150.000 de lei.

Din cercetările pompierilor reiese că incendiul ar fi fost provocat de scânteile provenite de la o sobă pe lemne. Astfel, polițiștii au deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă.

Sursa: monitorulsv.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO