Ministrul de Externe, Teodor Melescanu: Nu avem sectii noi in strainatate. Romanii sa mearga la vot de dimineata

Ultima actualizare: 17-11-2014 00:02
Teodor Melescanu

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a declarat vineri ca Biroul Electoral Central (BEC) nu a adoptat hotarari sau decizii prin care sa se clarifice fara echivoc temeiul legal pentru infiintarea de noi sectii de votare in strainatate.

"Fata de cerinta MAE din 11 noiembrie ca BEC sa adopte hotarari sau decizii, in conformitate cu prevederile Legii nr. 370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei, prin care sa se clarifice fara echivoc temeiul legal pentru infiintarea de noi sectii de votare in strainatate, MAE constata ca BEC nu a facut clarificarile necesare", a declarat Teodor Melescanu.

Ministrul de Externe a mai spus ca in strainatate nu au fost infiintate sectii noi, insa "a fost organizat mai bine procesul de votare in sectiile existente".

"Tin sa repet si sa subliniez: nu MAE organizeaza alegerile, BEC si Biroul electoral pentru diaspora sunt responsabile pentru organizarea scrutinului, in calitate de unica autoritate cu atributii in materie electorala... MAE are atributii exclusiv administrative... Am facut tot ce este posibil si tot ceea ce tine de noi", a declarat Teodor Melescanu.

In conferinta de presa organizata vineri, la sediul Ministerului Afacerilor de Externe, Teodor Melescanu le-a transmis romanilor care locuiesc in strainatate sa mearga de dimineata la vot, pentru a fi evitata aglomeratia. "Recomand romanilor din diaspora sa mearga la vot dimineata".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO