O gravidă bolnavă de Covid a murit după naștere. Nu s-a vaccinat pentru că s-a temut pentru bebeluș

×
Codul embed a fost copiat

Dramă într-o familie din Bistrița Năsăud. O tânără de numai 20 de ani a murit răpusă de Covid 19.

Cu doar două zile înainte să se întâmple tragedia medicii au reușit să-i facă cezariană pentru a-i salva copilul. Din păcate. pruncul a venit pe lume prematur și se luptă și el să trăiască.

Mamei sale i-a fost frică să se vaccineze deși specialiștii spun că serul este sigur și pentru gravide.

Paula avea doar 20 de ani și era însărcinată în 30 de săptămâni. Se cununase cu iubitul ei în luna iunie și abia așteptau să-și cunoască băiețelul. Din păcate, a luat virusul de la o mătușă, și ea răpusă de boală. Pentru că se simțea tot mai rău, Paula a hotărât să meargă la spital unde a fost dusă de urgență în secția de terapie intensivă.

Florin Lazăr, purtător de cuvânt Spitalul Județean Bistrița Năsăud: "Starea acesteia s-a agravat rapid, în ziua următoare a fost transferată pe AȚI. Din cauza evoluției nefavorabile, miercuri s-a intervenit prin cezariană pentru salvarea copilului. Acesta a fost testat PCR, fiind negativ".

Copilul născut prematur a fost transferat la o clinică de specialitate din Cluj-Napoca. Ventilat mecanic, bebelușul se luptă în secția de AȚI pentru propria viață. Mama, rămasă pe patul de spital s-a stins după două zile.

Rudele povestesc că tânăra ar fi vrut să se vaccineze, dar s-a temut pentru bebelușul ei. Sufocat de durere soțul ei a publicat un mesaj emoționant: "Îți mulțumesc soția mea pentru pruncul nostru pe care l-ai adus pe lume, o să îl cresc, o să îl îngrijesc exact cum am fi făcut-o amândoi, de acolo de sus o să fii mândră de noi"

Pe de altă parte medicii sunt de părăre că dacă tânăra s-ar fi vaccinat în timpul sarcinii ar fi făcut probabil o formă ușoară a bolii și ar fi supraviețuit.

Mircea Todea - medic de garda Centru de Vaccinare: "Vaccinarea la gravide nu este contraindicată. Nu există contraindicații în funcție de stadiul sarcinii, după 3 luni și jumătate nu există nici un fel de contraindicații".

Și specialiștii centrului pentru prevenirea şi controlul bolilor din Statele Unite ale Americii susțîn că femeile însărcinate se pot vaccina în siguranță și fără riscuri cu oricare dintre cele trei tipuri de vaccin existente împotriva Covid 19.

Citește și...
O gravidă venită în vacanță în România a murit după ce a fost depistată cu varianta Delta
O gravidă venită în vacanță în România a murit după ce a fost depistată cu varianta Delta

Poveste de coșmar pentru o familie de tineri veniți să-și petreacă concediul în România. O femeie de 36 de ani și pruncul ei abia născut și-au pierdut viața după clipe cumplite de la infecția cu coronavirus.

Recomandări
LIVE UPDATE Cutremure devastatoare în Turcia și Siria. Peste 8.700 de morți și 40.000 de răniți
LIVE UPDATE Cutremure devastatoare în Turcia și Siria. Peste 8.700 de morți și 40.000 de răniți

Bilanțul negru al cutremurului devastator din Turcia și Siria continuă să crească. Sunt aproape 8.000 de morți și 40.000 de răniți, dar cifrele se actualizează de la o oră la alta.

Imagini halucinante. Un director al DSP Arad a folosit un dispozitiv cu electroșocuri la muncă:
Imagini halucinante. Un director al DSP Arad a folosit un dispozitiv cu electroșocuri la muncă: "Vai m-ai curentat!"

Scene incredibile s-au petrecut în sediul Direcției de Sănătate Publică din Arad. Directorul economic al instituției a venit la muncă înarmat cu un spray paralizant și cu un dispozitiv cu electroșocuri.

Turcii prinși sub dărâmături au intrat pe rețelele de socializare să ceară ajutor. Mesajele disperate postate. VIDEO
Turcii prinși sub dărâmături au intrat pe rețelele de socializare să ceară ajutor. Mesajele disperate postate. VIDEO

Numărul morţilor în urma cutremurelor devastatoare produse la graniţa dintre Turcia şi Siria a depăşit 8.300. Peste 40.000 de oameni au fost răniți. Iar bilanțul crește rapid.