Un simplu scandal a semanat moarte, luni seara, in Targu Jiu. Doi barbati care nu s-au vazut niciodata in viata lor s-au luat la cearta din cauza bauturii. Unul din ei a ridicat mana la celalat si l-a lovit cu atata putere, incat l-a dezechilibrat.

Barbatul in varsta de 48 de ani a cazut din picioare, a dat cu capul de asfalt si a murit la scurt timp.

Era in jurul orei 22:00 cand cei doi barbati s-au intalnit intr-un local din Targu Jiu. Nu se cunosteau unul cu altul, insa alcoolul a fost totusi punctul lor comun. Din senin si fara vreun motiv anume au inceput sa se certe. Unul din ei i-a tras o palma celuilalt. Ametit si din cauza alcoolului, a fost de ajuns ca acesta sa se dezechilibreze si sa dea cu capul de asfalt.

Prietena victimei: "Am incercat sa fac tot ce se poate pentru a-l resuscita. A picat, pur si simplu."

Martorii au sunat speriati la 112, iar un echipaj al Ambulantei a ajuns foarte repede la fata locului. Medicii l-au gasit pe barbat intins pe caldaram si cu o lovitura puternica la cap. In zadar, au incerat sa-l aduca la viata.

Maria Boncea, medic Ambulanta Gorj: "Am fost chemati pentru un scandal in strada, am gasit o persoana in stop cardio respirator, am inceput imediat resuscitarea. Am facut tot ce se putea face, dar…"

Suspectul principal al agresiunii a fost prins imediat si dus la audieri. Procurorul de caz a emis pe numele lui o ordonanta de retinere, pentru infractiunea de lovituri cauzatoare de moarte. Marti va cere arestarea preventiva a suspectului.

Cristian Carstea, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj: "Am constatat ca victima decedase in urma loviturilor aplicate de catre agresor, acesta fiind imobilizat la scurt timp. In prezent, se continua cercetarile pentru a stabili toate imprejurarile in care a avut loc acest conflict."

Victima este un cunoscut motociclist din Targiu Jiu. Pasiunea sa pentru autovehiculele pe doua roti i-a adus si necazuri de-a lungul vietii. Acum cativa ani, a si fost inchis, dupa ce politistii l-au prins baut pe o motocicleta neinmatriculata, iar barbatul nu avea nici permis de conducere.